Nog meer keuze voor hetzelfde geld!

Om onze collectie boeken en dvd’s nog meer te vergroten hebben we de catalogi van onze bibliotheek samengevoegd met die van Bibliotheek Brummen|Voorst en Bibliotheek Nijkerk.

Als u nu via onze website boeken en dvd’s reserveert komt ook de collectie van deze bibliotheken in beeld. Dit betekent niet alleen dat de keuze vele malen groter is, maar zijn ook de gereserveerde materialen veel eerder beschikbaar.

U hoeft niet meer te wachten tot een uitgeleend boek van uw eigen Bibliotheek is ingeleverd omdat het exemplaar van de andere Bibliotheek ook wordt gereserveerd.

Dyslectisch of slechtziend? Gesproken boeken!

Leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe die slechtziend of dyslectisch zijn kunnen vanaf nu kiezen uit 45.000 gesproken boeken.
Op www.bibliotheek.nl/passendlezen vind je de gesproken boeken in uiteenlopende genres. Van klassiekers tot actuele titels. Gebruik is kosteloos.

 • Vragen over het lenen van e-books?

  Kom naar het e-bookspreekuur! Neem uw e-reader plus laptop, tablet of smartphone mee en uw lenerspas.

 • Klik & Tik cursus

  Voor alle mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op internet biedt de bibliotheek Noord-Veluwe de cursus Klik & Tik aan. Het internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. De cursus Klik & Tik bestaat uit drie onderdelen en elk onderdeel bestaat uit 5 lessen.
   

 • BiebPanel, online klantenpanel van de bibliotheek

  Biebpanel is een online onderzoeksplatform, speciaal ontwikkeld voor de bibliotheekbranche. In het tweede onderzoek is in kaart gebracht hoe de leden kijken naar de waarde van de bibliotheek, zowel voor de maatschappij als voor henzelf.

   

 • De digitale Bibliotheek

  De Bibliotheek heeft verschillende digitale hulpmiddelen die aansluiten bij de leerprestaties van basisschoolleerlingen. Hier ziet u wat we te bieden hebben op het gebied van e-books, luisterboeken, informatie voor werkstukken en meer.

Nieuws

 1. Biebtip 214

  Een dorpje in de Appalachen, West-Virginia, wordt opgeschrikt door de moord op drie oude mannen in een restaurant.

  21 juli 2016

  Bekijk details van Biebtip 214

 2. Update Bibliotheek app

  Er is een update beschikbaar voor de Iguana bibliotheek app, die wordt gebruikt uitleningen te bekijken en te verlengen, boeken te zoeken en te reserveren en reserveringen te beheren.

  19 juli 2016

  Bekijk details van Update Bibliotheek app

 3. Biebtip 213

  Op een koude ochtend in 1961 beginnen twee jongens aan hun eerste baan bij de Dienst van het IJkwezen in Amsterdam. Na ruim 40 jaar neemt één van hen, Karl Dijk, afscheid van zijn werk. Zijn directe collega, de ik-persoon, moet een toespraak voor zijn afscheidsreceptie schrijven.

  8 juli 2016

  Bekijk details van Biebtip 213

 4. Biebtip 212

  Vlak voor de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, vlucht de Joodse Dola de Jong halsoverkop naar het Marokkaanse Tanger. Hoe het daar aan toegaat, in die wereld vol vluchtelingen, avonturiers en Duitse spionnen, is te lezen in deze roman.

  30 juni 2016

  Bekijk details van Biebtip 212

 5. Gesproken boeken voor iedereen met een leesbeperking

  Om te lezen, heb je geen letters nodig. Een goed verhaal zit immers tussen je oren, speelt zich af in je eigen fantasie. Daarom heeft de Bibliotheek iets nieuws: gesproken boeken. Op www.bibliotheek.nl/passendlezen vind je 45.000 gesproken in uiteenlopende genres. Van klassiekers tot actuele titels. Exclusief voor mensen met een leesbeperking.

  28 juni 2016

  Bekijk details van Gesproken boeken voor iedereen met een leesbeperking

 6. Bibliotheek Noord-Veluwe op Pinterest

  Ideeën opdoen voor leuke boeken gaat bij de Bibliotheek Noord-Veluwe sinds kort erg gemakkelijk. Via het Pinterestaccount @BiebNoordVeluwe ontdekken pinners nieuwe boeken, die ook eenvoudig te reserveren zijn. Wanneer op een afbeelding geklikt is, kan nogmaals geklikt worden om het boek direct te reserveren bij de Bibliotheek Noord-Veluwe.

  28 juni 2016

  Bekijk details van Bibliotheek Noord-Veluwe op Pinterest

 7. E-bookspreekuren voldoen aan wens bezoekers

  De spreekuren van De Bibliotheek Noord-Veluwe over de e-books van de Bibliotheek voldoen aan de wens van de bezoekers. De vragen variëren van het aanmaken van het account tot het oplossen van problemen na het verkeerd instellen van de gewenste downloadvorm.

  28 juni 2016

  Bekijk details van E-bookspreekuren voldoen aan wens bezoekers

 8. Bibliotheek overhandigt jaarverslag aan wethouder Aalbers

  Wethouder Aalbers van de gemeente Epe heeft het jaarverslag van de Bibliotheek Noord-Veluwe in ontvangst genomen. Hetty Kruithof, directeur van de Bibliotheek, overhandigde hem het jaarverslag in het Kulturhus in Oene, bij de Bongerd.

  21 juni 2016

  Bekijk details van Bibliotheek overhandigt jaarverslag aan wethouder Aalbers

 9. Bibliotheek overhandigt jaarverslag aan wethouder Hospers

  Wethouder Hospers van Hattem heeft van Hetty Kruithof, directeur van De Bibliotheek Noord-Veluwe, het jaarverslag 2015 ontvangen.

  21 juni 2016

  Bekijk details van Bibliotheek overhandigt jaarverslag aan wethouder Hospers

Meer

BoekPerweek

Lezen is leuk! Maar we nemen er vaak niet genoeg tijd voor. Daarom nu een leuke uitdaging: Lees een boek per week. Laat je stimuleren en inspireren door anderen.

de Bibliotheek / HEMA academie

Op 24 mei hebben wij bericht geplaatst over de herziening van het concept ‘Bibliotheek/HEMA academie’ naar ‘Cursussen van de Bibliotheek’. Dit vernieuwde concept zou per medio juni live gaan. Helaas vinden wij op dit moment de performance van de vernieuwde pilot nog niet voldoende voor lancering. We hebben daarom besloten de livegang uit te stellen tot na de zomer. Exacte datum volgt zo snel als mogelijk. Onze excuses hiervoor.
De huidige cursisten van de Bibliotheek/HEMA academie kunnen tot die tijd gewoon gebruik blijven maken van de cursussen. Ook bibliotheekleden die nu nog een pakket willen activeren kunnen dat doen en tot na de zomer van de cursussen gebruik maken. We zullen alle actieve gebruikers inlichten over wanneer zij hun cursussen afgerond moeten hebben.
We zien er naar uit om na de zomer onze leden te verrassen met een mooi nieuw cursusaanbod waarvan zij, fris van vakantie teruggekeerd, met enthousiasme twee cursussen kunnen volgen.

Leesapps

Er zijn veel leuke apps op de markt die te maken hebben met boeken en lezen. Wij hebben een selectie gemaakt en de apps beoordeeld.

 • Hans en Grietje - epic tales Bekijk details

  Het sprookje van Hans en Grietje wordt tot leven geroepen met deze app die tal van animaties heeft.

  Bekijk details van Hans en Grietje - epic tales

 • Goud voor Aap Bekijk details

  Het iBook Goud voor Aap is deel 4 van de serie Daar komt aap. De serie loopt op in moelijkheidgraad. Goud voor Aap is voor beginnende lezertjes op AVI-niveau M3.

  Bekijk details van Goud voor Aap

 • Annie & Bas Bekijk details

  Omdat het zo hard waait raakt de jurk van Annie onder de plas van hond Bas. Als ze met haar omvangrijke jurk gaat wapperen om ‘m droog te krijgen vliegt ze onverhoeds de lucht in.

  Bekijk details van Annie & Bas

Vrijwilligers VoorleesExpress gezocht, per direct!

De VoorleesExpress is op zoek naar nieuwe voorlezers in de gemeenten Elburg, Hattem, Heerde en Oldebroek.

Profiel vrijwilliger VoorleesExpress: Affiniteit met kinderen, boeken en voorlezen; een open, nieuwsgierige houding; je bent flexibel en hebt doorzettingsvermogen; je werkt zelfstandig en hebt probleemoplossend vermogen.

Waar: de gemeenten Elburg, Hattem, Heerde en Oldebroek
Wanneer: 20 weken, januari t/m juni of september t/m januari
Training: 1 dagdeel training Interactief voorlezen
Tijd: 1,5 uur per week
 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Lezen, de mooiste les ooit, speciaal voor leerkrachten, ouders en professionals primair onderwijs, om het lezen en leesbevordering nog leuker te maken!  

Digitale prentenboeken van Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.

Luisterbieb

Download de gratis app van de Bibliotheek en je hebt toegang tot luisterboeken, luistercolleges en meer. De app is verkrijgbaar voor smartphone en tablet.

Taal voor het Leven

Wil je beter leren lezen en schrijven ? Wil je beter spreken of luisteren ? Kom naar het Taalpunt ! Wij kijken samen naar wat je wil leren. Wij helpen je zoeken naar een cursus, taalgroep of taalcoach bij jou in de buurt. 

Leen jij al e-books bij de Bibliotheek?

Wist je dat je met je bibliotheekpas zonder extra kosten ook e-books kunt lenen? Je hebt keuze uit meer dan 10.000 e-books. Je kunt ze lezen op een e-reader, tablet, smartphone en pc/laptop. 

Voorleesboeken

Hieronder staat een overzicht van boeken die geschikt zijn om voor te lezen, ingedeeld naar leeftijd.

Wilt u een bijdrage leveren aan het bibliotheekwerk in uw woonplaats?

De Bibliotheek Noord-Veluwe zoekt vrijwilligers voor diverse projecten:

 • Voorlezers VoorleesExpress
 • Coördinator VoorleesExpress
 • Computervrijwilligers Klik &Tik
 • Computervrijwilligers Digisterker
 • Taalpunt vrijwilligers
 • Gastvrouwen en gastheren

Info voor werkstuk of spreekbeurt

Hier vind je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Ingedeeld op basisschool groep 5/6, groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2.

Aanwinsten

Hier vindt u de nieuwste titels die u kunt lenen en reserveren.

Aangepaste openingstijden

Tijdens de zomervakantie hebben een aantal vestigingen aangepaste openingstijden.

Leesprogramma bij de bibliotheek Noord-Veluwe

Kinderen uit groep 4 t/m 8 van het basisonderwijs kunnen in periode van 1 juli t/m 30 september 2016 gratis deelnemen aan het Leesprogramma “Op het puntje van je stoel”

De Raad van Bestuur zoekt :
een enthousiast en betrokken collega-bestuurder m/v

Vakantiebieb

Met de VakantieBieb-app heeft iedereen gratis toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. Voor de jeugd gaat de VakantieBieb al in juni open en de titels voor volwassenen zijn beschikbaar vanaf juli.  

Taalpunt docent gezocht

De Bibliotheek Noord-Veluwe zoekt een Taalpuntdocent voor het Taalpunt in Epe (8 uur per week)
 

Vrijwilligers gezocht voor Tabletcafé

Bibliotheek Noord-Veluwe gaat starten met een Tablet café. Hiervoor zoeken we vrijwilligers die ervaring hebben met het gebruik van tablets en iPads en die het leuk vinden om anderen hiermee te helpen.
 

Lees je baby en peuter voor met BoekStart

vader lees baby voor op schoot

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Coördinatoren VoorleesExpress gezocht

De Bibliotheek is door uitbreiding van de VoorleesExpress op zoek naar nieuwe vrijwillige coördinatoren in de gemeenten Elburg, Hattem, Heerde en Oldebroek.  

Verkiezing Belangrijkste Boek

Wat is het belangrijkste boek van Nederland? Van 22 april t/m 22 september kan iedereen zijn stem laten horen over zijn belangrijkste boek.  

Meer dan uitlenen