Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 160

Gepubliceerd op: 8 mei 2015 15:53

Gouden jaren vertelt het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond.

Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede. Wie had er in de jaren vijftig al gehoord van mondhygiëniste of activiteitenbegeleider? Gouden jaren staat vol met herkenbare anekdotes, scherpe observaties en schitterende foto's. Het laat zien hoe compleet anders ons leven er een halve eeuw geleden uitzag en dat we rijker zijn geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Bij het lezen van Gouden jaren komen mijn jeugdherinneringen vanzelf weer boven. Het is een en al herkenning, dat maakt voor mij het boek zo bijzonder. De eerste wasmachine, de koelkast en de stofzuiger… Zo maar wat opsommingen uit een periode die ik nog heb meegemaakt. Gouden jaren is een toegankelijk mooi vormgegeven boek, de beweringen worden onderbouwd met cijfers. Wat mij betreft dan ook een echte aanrader! Niet in de eerste plaats voor 60 plussers zoals ik, maar voor iedereen die meer wil weten wat er in zo’n relatief kort tijdsbestek veranderd is.

Bent u benieuwd naar dit boek? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe op de afdeling non-fictie.
Alie Smit, medewerker klantcontacten

  • Schrijver: Annegreet van Bergen
  • Titel: Gouden jaren
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Jaar van uitgave: 2014
  • Aantal pagina’s: 350