Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 161

Gepubliceerd op: 15 mei 2015 13:31

Hoofdpersoon Julia is een succesvol fotograaf. Ze woont met haar man Hugh, een chirurg, in Londen. Samen zorgen ze voor Connor, van 14. Ze beschouwen hem als hun eigen zoon, want hij is al van kleins af aan bij hen in huis, maar hij is biologisch gezien de zoon van Julia’s zus Kate.

Kate en Julia zijn altijd close geweest, hun moeder overleed op jonge leeftijd en hun vader kon de opvoeding eigenlijk niet aan, dus Julia heeft Kate min of meer opgevoed.

Maar hun band staat de laatste tijd onder druk, want Kate, die inmiddels in Parijs woont, wil Connor terug. Maar dan komt het vreselijke nieuws dat Kate vermoord is. Julia gaat, met hulp van Kate’s huisgenoot Anna, online op onderzoek uit om erachter te komen wat er met haar zus is gebeurd. Daarbij komt ze in contact met de charmante en mysterieuze Lukas. Julia raakt steeds meer betrokken bij het onderzoek en langzaam maar zeker raakt ze de controle over haar leven kwijt. Ik vind persoonlijk dat Julia naïef de online -wereld instapt, in de veronderstelling dat iedereen de waarheid over zichzelf vertelt.

Mijn voorkeur gaat uit naar de literaire thrillers, en dit boek kan ik zeker naast de boeken van Mankel, Nesser en Nicci French adviseren. Naar mijn mening, de psychologische thrillers onderscheiden zich door diepgang en mooi taalgebruik. Zeker het proberen waard!

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Natascha Siedych, medewerker klantencontacten

Schrijver: S.J. Watson
Titel: Tweede leven
Uitgeverij: Ambo|Anthos : Amsterdam
Jaar van uitgave: 2015
Aantal pagina’s: 398