Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 162

Gepubliceerd op: 21 mei 2015 09:49

Soms is een boek al mooi voordat je het hebt opengeslagen! Dit voorleesboek van Paul Biegel heb ik uitgekozen vanwege de prachtige illustraties van Mies van Hout. Zij is ook bekend van de prentenboeken ‘Vrolijk’, ‘Vriendjes’ en ‘Verrassing’.

De verhalen zijn niet alledaags. Niet alle verhalen lopen goed af, maar door de verteltrant van Biegel blijft het luchtig. Mijn favoriete verhaaltje is dat van ondeugende schoenen. Heb jij wel eens nagedacht over wat jouw schoenen ’s nachts doen? “Slapen schoenen ook? Welnee. Schoenen zijn nooit moe.” Een beeldend verhaal vol kleine grapjes. Het titelverhaal gaat over een visser die voor de koningin op zoek gaat naar de zoute goudvis. Onderweg komt hij vissen tegen met de meest fantastische namen: de volle-bolle-rolbuik-vis, de kalme-talm-zalm en de kwaje-graai-haai.

Voor wie meer houdt van alledaagse voorleesverhaaltjes heb ik een extra boekentip: ‘Rintje rent het hardst’ van Sieb Posthuma. Vrolijke verhalen over de hond Rintje en zijn vriendjes Tobias en Henriëtte. Samen beleven ze voor kinderen herkenbare avonturen.
Beide boeken zijn heerlijk om voor te lezen aan kinderen vanaf 5 jaar. Blijven voorlezen is belangrijk, ook al leren de kinderen in groep 3 zelf lezen.

Gewoon doen omdat het zo leuk is!

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Karin Wolf-Antink, Specialist Educatie

  • Schrijver: Paul Biegel & Mies van Hout
  • Titel: De zoute goudvis
  • Uitgeverij: Lemniscaat
  • Jaar van uitgave:2015
  • Aantal pagina’s: 62