Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 225

Gepubliceerd op: 15 november 2016 12:13

De dieren in dit boek houden best van zon, maar dan moet het wel een koud zonnetje zijn. Eentje waarvan je haren rechtovereind gaan staan.

Ze wonen op de Noordpool en de Zuidpool. Het is er altijd koud. Niet gewoon koud, maar ijskoud. Zomers en 's winters staat de diepvries aan.Als de sneeuw eens niet over de velden jaagt, kun je de bewoners horen: de roep van de sneeuwuil, de krakende knietjes van het rendier, het zingen van de beloega, het gebrul van de zuidelijke zeeolifant en het geschuifel van de keizerspinguïn.Maar als je de reis naar deze winterdieren te lang en te koud vindt, kun je dit boek lekker bij de kachel lezen.

In Winterdieren portretteert Dumon Tak ijskoude beesten die op de noord- of zuidpool leven. Met veel humor schrijft ze over de krakende knieën van het rendier, het gebrul van de zuidelijke zeeolifant en het geschuifel van de keizerspinguïn. Veel wetenswaardigheden worden op een spontane, grappige manier verwoord. De prettige stem van Toon Tellegen maakt het tot een waar luisterplezier. Ook voor kinderen die niet van lezen houden, maar wel van natuur houden en dingen willen weten is dit boek een absolute aanrader.  Echter heb ik als volwassene ook genoten van dit luisterboek.
Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Wil je dit boek ook luisteren? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Jantine den Toom, medewerker Educatie

  • Schrijver: Bibi Dumon Tak  
  • Titel: Winterdieren
  • Uitgeverij: Rubinstein    
  • Jaar van uitgave: 2013
  • Aantal cd:  2