Lezing: 'De verborgen schat van hooggevoelige mensen'

19 juni 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Epe

Kosten: Gratis

Voel je stemmingen en sfeer haarfijn aan en word je makkelijk overweldigd door harde geluiden, fel licht en sterke geuren? Ben je vaak druk in je hoofd, snel overprikkeld en vermoeid en lig je ’s nachts regelmatig te piekeren? Vind je het lastig om je grenzen te voelen en aan te geven? Dan is de kans groot dat je hooggevoelig bent.

Psycholoog Elaine Aron was de eerste die in 1996 onderzoek heeft gedaan naar hooggevoeligheid. Ze kwam erachter dat 1 op de 5 mensen een veel gevoeliger zenuwstelsel hebben dan andere mensen, waardoor ze sneller overprikkeld raken dan niet-sensitieve mensen. Hierdoor hebben ze sneller last van stress, spanningen, oververmoeidheid en lichamelijke klachten. Hooggevoelige mensen ervaren daardoor hun gevoeligheid vaker als een probleem dan als een schat.

Rita Mulder geeft een lezing over de verborgen schat van hooggevoelige mensen waarin kenmerken, problemen, en kwaliteiten aan bod komen. Rita vertelt vanuit eigen ervaring hoe ze heeft leren omgaan met haar hoogggevoeligheid en het nu vooral als een schat ervaart. Rita Mulder is trainer en coach en begeleidt hooggevoelige volwassenen.

Heb je interesse? Geef je dan nu op via ritamulder@hotmail.com