Lezing door Fik Meijer

12 april 2018 | Bibliotheek Elburg

Kosten: € 7,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Lezing door schrijver / geschiedkundige Fik Meijer over zijn nieuwste boek: “Via Appia.” Met Horatius langs de koningin der wegen.

De naam Via Appia heeft al vele eeuwen een magische klank. In 191 v.Chr. was de weg voltooid en konden reizigers zonder onderbrekingen de bijna 570 kilometer van Rome naar Brindisi afeggen. Eerst alleen soldaten, later volgden officiële delegaties, handelaren, toeristen en pelgrims. Reisverslagen zijn er bijna niet. Er is één uitzondering: een satire van de dichter Horatius. In 37 v.Chr. reisde hij over de Via Appia voor een diplomatieke missie.

Fik Meijer volgt nu zijn spoor. Dit boek gaat over wagens en herbergen, kaarten en mijlstenen en over beroemde schrijvers en schilders, die over de Via Appia hebben gelopen. Meijer beschrijft de weg en de stadjes in de nabije omgeving. Ook over gedenkwaardige gebeurtenissen op of bij de Via Appia en de inspanningen van verschillende keizers om de weg in goede staat te houden. Het boek is voorzien van kaarten en veel kleurenfoto’s. Zo komt de Via Appia ook visueel tot leven. 

Aanvang: 20.00 uur, entree: € 7,50 

Gezamenlijke organisatie van de Bibliotheek Noord Veluwe, de Elburger Boekhandel en de Culturele Stichting Elburg.