Netwerkbijeenkomst leerkrachten basisonderwijs : ‘Wat nou digitaal geletterd?’

6 juni 2018, van 14:30 tot 16:00 | De Talter, Stouwdamsweg 4 Oldebroek

Kosten: Gratis

Kinderen van nu groeien op met technologie: thuis, met vriendjes en op school. Ze swipen er lustig op los maar dat betekent niet dat ze ook mediawijs of digitaal geletterd zijn. De maatschappij wordt steeds digitaler en kinderen moeten leren om veilig en effectief gebruik te maken van digitale toepassingen en om zich voor te bereiden op een digitale toekomst.

Op school, op het werk, als consument, in het sociale verkeer en als burger. Dit alles onder de noemer van digitale geletterdheid. Maar wat is digitale geletterdheid nou eigenlijk precies? En hoe ga je als school of leerkracht om met de termen als big data, virtual reality, algoritmen en nepnieuws. Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert op woensdag 6 juni een interactieve bijeenkomst waarin kennisgemaakt wordt met digitale trends en ontwikkelingen. Aan de hand van aansprekende voorbeelden en (les)suggesties doen de deelnemers inspiratie op hoe er gewerkt kan worden aan de eigen digitale geletterdheid en die van de leerlingen.

Deze bijeenkomst is met name bedoeld voor leerkrachten uit het basisonderwijs.

Locatie De Talter, Stouwdamsweg 4 Oldebroek. Tijd: van 14.30 – 16.00 uur, inloop vanaf 14.00 uur. U kunt zich aanmelden via dit formulier of via een mail naar kwolf@bibliotheeknoordveluwe.nl