Van Dis in Elburg

Adriaan van Dis komt op woensdag 27 maart naar Elburg, waar hij in ’t Huiken geïnterviewd zal worden door Els Baauw over diverse thema’s, zoals zijn Indische roots, Zuid Afrika en natuurlijk het thema van de Boekenweek dit jaar: De moeder, de vrouw.

Lezingen Van Dis en Wieringa tijdens Boekenweek

Tijdens de Boekenweek, die van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart 2019 plaatsvindt, zijn er maar liefst twee lezingen van bekende Nederlandse auteurs in het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Daarnaast krijgen bibliotheekbezoekers de mogelijkheid om hun heldin kenbaar te maken.

Het thema van de 84ste Boekenweek is De moeder de vrouw. Bibliotheek Noord-Veluwe heeft dit thema gekoppeld aan de Internationale Vrouwendag die op 8 maart is gehouden. Het thema van deze dag was HELDINNEN; een mooie verbinding met het thema van de Boekenweek. Iedereen heeft wel een heldin: de buurvrouw, een zus, uw moeder, moeder Theresa of wellicht Kim Kardashian.
Iedere bezoeker aan de bibliotheek kan zijn/haar heldin een plek geven door haar naam op een speciale plek op te hangen. Van 23 maart tot 31 maart staat in de vestigingen van de Bibliotheek Noord-Veluwe een zuil waarop iedereen zijn/haar heldin kenbaar kan maken. Dit kan anoniem, maar mag ook met naam; ook mag de reden waarom nou deze persoon zo bijzonder is. Maar dat hoeft niet. Het kan zijn dat wij uw reactie anoniem gebruiken voor een kort persbericht.
 

Wieringa in Heerde

Tommy Wieringa komt op woensdag 27 maart naar Heerde, waar hij in de Heerd een lezing geeft over zijn boek de Heilige Rita. De lezing wordt georganiseerd door de Heerd en de Bibliotheek Noord-Veluwe.