Voorleesdagen met ruim 1.000 peuters en kleuters!

Bibliotheek Noord-Veluwe viert dit jaar de Nationale Voorleesdagen met meer dan 50 voorleesbezoeken van en aan groepen peuters en kleuters. Daarmee worden ruim 1.000 kinderen bereikt!

Een feestje bouwen in de bibliotheek

De Nationale Voorleesdagen zijn van 25 januari t/m 4 februari. Het prentenboek van de Nationale Voorleesdagen ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ staat centraal bij de Bibliotheek Noord-Veluwe. Bibliotheekmedewerkers gaan bij 10 peutergroepen op bezoek en maar liefst 46 peutergroepen en kleuterklassen komen op bezoek in de bibliotheek. Tijdens het bezoek maken de bibliotheekmedewerkers er een feestje van en alle peuters en kleuters die in de bibliotheek op bezoek komen krijgen nog veel meer mooie boeken te zien.

De kinderopvang kon ook weer inschrijven voor het voorleespakket: hiervan zijn er meer dan 50 gemaakt! Hierin zit het voorleesboek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’, een poppetje van Maximiliaan Modderman, een poster, een kleurplaat, een voorleesgids en leuke lessuggesties.

Maximiliaan Modderman geeft een feestje

Poppetje voor nieuwe leden

De Nationale Voorleesdagen zijn natuurlijk ook een feestje in de bibliotheekvestigingen waard. Er hangen vrolijke posters en kinderen van 0 t/m 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek krijgen (zolang de voorraad strekt) een poppetje van Maximiliaan Modderman cadeau.

Voorlezen maakt je leuker!

De Nationale Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Want: Voorlezen maakt je leuker!

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Peuters en kleuters komen zo in aanraking met nieuwe woorden. Ze leren hoe een zin is opgebouwd en hun woordenschat wordt groter.
Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen met je kind een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.
Zie voor meer informatie en voorleestips www.nationalevoorleesdagen.nl.

Voorlezen kan altijd
Voorlezen blijft niet beperkt tot de voorleesdagen en kan natuurlijk het hele jaar door. In de bibliotheek is een schat aan voorlees- en prentenboeken verkrijgbaar en bibliotheekmedewerkers helpen graag bij het geven van advies over geschikte boeken.
 


Hier inspireren we je graag met tips om het voorlezen nog leuker te maken. 

📚 Prentenboeken Top 10 2023


Prentenboek van het jaar 2023

Joukje Akveld Maximiliaan Modderman geeft een feestje

Het Prentenboek van het jaar 2023 gaat over Maximiliaan Modderman. Hij geeft een feest in de tuin voor zijn speelgoedbeesten. Al gauw wordt het een wild feest en moeten alle knuffels in bad. En het boek. En de taart.

Bekijk dit boek


📚 Meer boeken van Joukje Akveld


Het Nationale Voorleesontbijt (25 januari 2023)

Het Nationale Voorleesontbijt

Op 25 januari 2023 beginnen De Nationale Voorleesdagen traditiegetrouw met het leukste ontbijt van het jaar: Het Nationale Voorleesontbijt. 

Wil je alvast in de stemming komen? Hiernaast zie je een filmpje van Tjibbe Veldkamp die voorleest uit 'Agent en Boef'.

Tjibbe Veldkamp leest voor uit Agent en Boef


Meer prentenboekeninspiratie


'Maar eerst ving ik een monster' geanimeerd

De geanimeerde versie van Prentenboek van het jaar 2022 'Maar eerst ving ik een monster'.

Bron: DNK

Bekijk de animatie

Kleurplaat Maximiliaan Modderman

Coco kan het

Maak deze leuke kleurplaat van Maximiliaan Modderman!

Download de kleurplaat

Aflevering Zappelin 'Prentenboeken'

Een aflevering helemaal over prentenboeken! Marije Tolman maakt kinderboeken. Ze laat zien hoe ze een karakter tekent en er een verhaal omheen bedenkt. Fenna mag het ook uitproberen.

Bekijk de hele aflevering▶️ De 10 leukste voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek (log in met je bibliotheekaccount)

📱 Leuke e-books om uit voor te lezen


Zo maak je van voorlezen een feestje

Met deze vijf tips maak je van voorlezen een feestje voor je kind én voor jezelf.

Voorleestips

Meertalig voorlezen

Coco in drie talen

Lees je voor in het Nederlands of je moedertaal? Voorleestips voor meertalige gezinnen.

Verder lezen

Voorgelezen in 26 talen!

Het prentenboek "Ik voel een voet" kan worden voorgelezen in 26 verschillende talen. Kijk snel of jouw taal er ook bij staat!

Kijk snel op Prentenboeken in alle talen


📱 E-books in verschillende talen