Resultaat 1 - 10 (van 168)

• Biebtip 255

17 oktober 2017

Een begerenswaardige vrijgezel is een hedendaagse bewerking van Jane Austens Trots en vooroordeel. De Amerikaanse schrijfster Curtis Sittenfeld schreef het boek op verzoek van uitgeverij HarperCollins ter gelegenheid van de 200ste sterfdag van Jane Austen.

Bekijk details van Biebtip 255

• Biebtip 254

9 oktober 2017

De jonge Freya verruilt in de jaren zestig haar saaie bestaan in Noord Holland voor een avontuurlijk bestaan in Nieuw-Zeeland, waar ze trouwt met de Nederlander Herman. Samen krijgen ze een zoon. Het huwelijk brengt Freya niet waar ze op had gehoopt.

Bekijk details van Biebtip 254

• Bibliotheek Hattem in De Marke

3 oktober 2017

Sinds maandag 2 oktober is de bibliotheek in Hattem te vinden in MFC De Marke, Daendelsweg 2, 8051DX Hattem. Na een sluiting van 1 ½ week, waarin veel werk is verzet om alles over te huizen, ging de bibliotheek maandagochtend om 9.00 uur open. De peuters van Nijntje Pluis waren de eerste bezoekers, enthousiast keken ze rond in de nieuwe peuter- en kleuterhoek.

Bekijk details van Bibliotheek Hattem in De Marke

• Bibliotheek in De Marke

29 september 2017

Op 2 oktober opent de bibliotheek de deuren op de nieuwe locatie in De Marke. Na anderhalve week druk te zijn geweest is alles klaar om de bezoekers te ontvangen. De boeken staan weer op hun plek, de computers werken en er is wifi.

Bekijk details van Bibliotheek in De Marke

• Biebtip 253

29 september 2017

De Kusjeskrokodil is opgenomen in de prentenboeken top 10 van 2018. Dit boek verscheen eerder in 2009. Het is nu opnieuw uitgegeven met nieuwe illustraties van Loes Riphagen en met dezelfde tekst van Jozua Douglas.

Bekijk details van Biebtip 253

• Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

25 september 2017

In Nederland hebben zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder moeite met lezen en schrijven. Dat zijn nieuwkomers, maar ook mensen die hier zijn geboren en getogen. Zij ervaren elke dag hoe lastig het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven. Met zo'n groot aantal is er een grote kans dat jij ook iemand kent. Verwijs hen dan naar de Bibliotheek.

Bekijk details van Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

• Uitreiking certificaat Taalfit als deelnemer Taalakkoord

7 september 2017

Amersfoort-Nijkerk-Epe, 6 september 2017 - In de bijeenkomst Rendement op Taal in Amersfoort is Stichting Taalfit gecertificeerd als deelnemer van het Taalakkoord. Taalfit is opgericht door Bibliotheek Noord Veluwe en Bibliotheek Nijkerk om bedrijven te helpen met taalontwikkeling van hun medewerkers.De bijeenkomst Rendement op Taal is georganiseerd door Leerwerkloket Amersfoort, Utrecht en Foodvalley.

Bekijk details van  Uitreiking certificaat Taalfit als deelnemer Taalakkoord

• Informatieavond en training taalvrijwilligers Elburg

7 september 2017

Taalpunt Elburg zoekt nieuwe taalvrijwilligers.

Bekijk details van Informatieavond en training taalvrijwilligers Elburg

• Inventaris Hattem te koop!

30 augustus 2017

Te koop: inventaris van de bibliotheek in Hattem!

Bekijk details van Inventaris Hattem te koop!

• Verhuizing Bibliotheek Hattem

22 augustus 2017

Vanaf 2 oktober is de Bibliotheek in Hattem gevestigd in MFC de Marke, Daendelsweg 2, 8051 DX Hattem. Vanwege de verhuizing is de bibliotheek gesloten van donderdag 21 t/m zaterdag 30 september.

Bekijk details van Verhuizing Bibliotheek Hattem