Resultaat 1 - 10 (van 161)

• Biebtip 245 Bekijk details

7 juni 2017

Masser Brock is columnist voor de Nieuwe Tijd, een grote landelijke krant. Hij woont in Haarlem en heeft een bijzondere familie. Zijn zus, Mia, is de spindoctor van de premier (die veel op Rutte lijkt overigens). Zijn neefje, Jimi, wil later horlogemaker worden van dure en exclusieve horloges.

Bekijk details van Biebtip 245

• Biebtip 244 Bekijk details

2 juni 2017

Het boek 'Krrrr... rokodil!' is Biebtip nummer 244. Mijn kleinzoon en ik vinden dit een super leuk boek. Het boek is voor peuters en kleuters. Ze herkennen er allemaal wel wat in: plagerij, spanning, vrolijkheid en heel belangrijk, een goed eind. Er staan vrolijke illustraties in en de dieren zijn realistisch getekend.

Bekijk details van Biebtip 244

• E-bookspreekuur Hattem, Elburg, Heerde, Epe en Wezep Bekijk details

26 mei 2017

Het papieren boek is nog steeds populair, maar vooral in de vakantie worden er veel e-books gelezen. Bibliotheekleden kunnen gratis e-books lenen via bibliotheek.nl. Voor hulp bij het lenen van deze e-books of het aanmaken van een account om e-books te kunnen lenen zijn er e-bookspreekuren in iedere gemeente uit het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe.

Bekijk details van E-bookspreekuur Hattem, Elburg, Heerde, Epe en Wezep

• Certificaten voor werken met e-overheid Bekijk details

26 mei 2017

In de bibliotheek in Epe hebben 5 cursisten een Digisterker certificaat ontvangen. Bij een Digisterker training leren cursisten werken met de e-overheid. Ook de website van de gemeente Epe wordt behandeld.

Bekijk details van Certificaten voor werken met e-overheid

• Biebtip 243 Bekijk details

26 mei 2017

Na 2 jaar is er eindelijk weer een nieuw deel verschenen uit de serie Q van Jussi Adler- Olsen. Selfies is alweer het zevende deel van deze serie, maar je hoeft de overige delen niet gelezen te hebben om aan dit zevende deel te beginnen.

Bekijk details van Biebtip 243

• Gratis oefenen voor theorie-examen bij de Bibliotheek Bekijk details

26 mei 2017

In 2017 kun je bij Bibliotheek Noord-Veluwe gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen zitten in het oefenprogramma verwerkt. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.

Bekijk details van Gratis oefenen voor theorie-examen bij de Bibliotheek

• VoorleesExpress Oldebroek zoekt enthousiaste vrijwilligers Bekijk details

10 mei 2017

Vrijwilligers van de VoorleesExpress lezen 20 keer voor bij een gezin. Op deze manier helpt de VoorleesExpress ouders om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren. In sommige gezinnen groeien kinderen op in een taalarme omgeving, bijvoorbeeld omdat ouders de Nederlandse taal niet voldoende spreken of omdat ouders niet goed weten hoe zij het voorlezen aan moeten pakken.

Bekijk details van VoorleesExpress Oldebroek zoekt enthousiaste vrijwilligers

• Taalpunt Vaassen start 8 mei Bekijk details

4 mei 2017

Taalpunt Vaassen start 8 mei in de Bibliotheek in Vaassen. Vanaf 8 mei is Taalpuntdocent Wil Honders iedere maandag van 18.00 – 20.00 uur aanwezig bij Taalpunt Vaassen.

Bekijk details van Taalpunt Vaassen start 8 mei

• Taalpunten Heerde en Hattem zoeken Taalvrijwilligers Bekijk details

28 april 2017

Taal is voor iedereen belangrijk. Daarom helpen de Taalpunten volwassenen om beter te lezen, schrijven en spreken.

Bekijk details van Taalpunten Heerde en Hattem zoeken Taalvrijwilligers

• Biebtip 239 Bekijk details

28 april 2017

Malala Yousafzai, het dan 15-jarige meisje dat op 9 oktober 2012 van zeer dichtbij in het gezicht wordt geschoten door een talibanstrijder, vertelt haar ontroerende en inspirerende verhaal.

Bekijk details van Biebtip 239