Wij zijn maandag 6 juni (2e Pinksterdag) gesloten

Biebtips

Resultaat 21 - 30 (van 443)

 • Biebtip 424 Bekijk details

  17 december 2021

  Deze thriller speelt zich af op Terschelling en gaat over een groot jaarlijks festival. In het boek heet het festival Waar, maar het is duidelijk een verwijzing naar het Oerol festival. Door een pandemie, ook heel actueel, gaat het Waar festival voor het tweede jaar op rij niet door.

  Bekijk details van Biebtip 424

 • Biebtip 423 Bekijk details

  7 december 2021

  Het boek is een heel boeiend verslag van een reis rond de Noordzee van de Vlaamse programmamaker Arnout Hauben die hij samen met geluidsman Ruben Callens en cameraman Philippe Niklaes heeft gemaakt. In 100 dagen hebben zij 5000 kilometer afgelegd. De reis ging te voet, per boot, trein of op de fiets.

  Bekijk details van Biebtip 423

 • Biebtip 422 Bekijk details

  25 november 2021

  ‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief’, zei de jongen. Zomaar een van de zinnen uit dit boek. Arthur Japin heeft het ook zo mooi vertaald in het Nederlands.

  Bekijk details van Biebtip 422

 • Biebtip 421 Bekijk details

  16 november 2021

  Alfabet is een ontzettend leuk boek over, de titel zegt het al, het alfabet. Charlotte Dematons heeft per letter 2 bladzijdes vol getekend met allerlei voorwerpen en dingen die beginnen met de desbetreffende letter. Super leuk voor kleuters die beginnen met letters herkennen, maar ook voor oudere kinderen is het een uitdaging om zoveel mogelijk dingen te vinden met de desbetreffende letter.

  Bekijk details van Biebtip 421

 • Biebtip 420 Bekijk details

  8 november 2021

  Ik ben iemand die graag het Sinterklaasfeest viert met familie en het leuk vindt als dit feest gevierd blijft worden. Gelukkig komen er nu ook nieuwe boeken uit die een originele insteek maken, zoals “de Pieto –Toets”.

  Bekijk details van Biebtip 420

 • Biebtip 419 Bekijk details

  2 november 2021

  Op zaterdagavond bereid ik vaak geen maaltijd maar maak ik allerlei borrelhapjes op een mooie houten plank. Een borrelplank kan namelijk heel goed een maaltijd vervangen. Borrelplanken kun je precies zo samenstellen als je zelf wilt.

  Bekijk details van Biebtip 419

 • Biebtip 418 Bekijk details

  26 oktober 2021

  Het boek “Lieve Lief : Samen van 1 tot 10 tellen “ trok bij de nieuwe boeken mijn aandacht. Altijd heb ik al een zwak gehad voor lieveheersbeestjes. Op diverse momenten in mijn leven kwam dit beestje voorbij. Ik had altijd het gevoel van “het komt allemaal goed of het wordt een mooie dag vandaag”.

  Bekijk details van Biebtip 418

 • Biebtip 417 Bekijk details

  18 oktober 2021

  Tip voor de Nationale Voorleeswedstrijd! De scholen zijn op dit moment al druk bezig met de voorbereiding op de Nationale Voorleeswedstrijd. 2 weken geleden gaf ik een ‘voorlees-workshop’ op een school en ging ik op zoek naar een geschikt boek. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de voorlezer zélf heel enthousiast is over het boek! Maar op de tweede plaats komt toch wel: het fragment wat je voorleest, moet de luisteraar boeien!

  Bekijk details van Biebtip 417

 • Biebtip 416 Bekijk details

  12 oktober 2021

  Welk dier doet een Trappeldans. Hoe komt de Pissebed aan zijn naam. Hoe maak je Bloembommetjes en wat is Hagelslag op pootjes.

  Bekijk details van Biebtip 416

 • Biebtip 415 Bekijk details

  5 oktober 2021

  Deze week een tip voor alle liefhebbers van natuurfotografie. De serie De mooiste fotolocaties heeft in het deel over Oost-Nederland ook diverse locaties uit onze omgeving. Het hoofdstuk over Gelderland begint met het Drontermeer: de Gelderse Sluis bij Noordeinde, uitzicht vanaf de zomerdijk bij Oosterwolde en de vogelkijkhut bij Elburg.

  Bekijk details van Biebtip 415

Paginanavigatie