Wij zijn maandag 6 juni (2e Pinksterdag) gesloten

Biebtips

Resultaat 421 - 430 (van 443)

 • Biebtip 23 Bekijk details

  14 maart 2013

  Deze roman is ontstaan naar aanleiding van een krantenbericht van 29 augustus 2002. Daarin staat dat er een mongools ogend jongetje gevonden is bij de Burgers King op het Centraal Station te Amsterdam. De hoofdpersoon Justin Fabre, galeriehouder, wil wat gaan eten in een hamburgerzaak, als een jongetje met rode honkbalpet, zich aan hem vastklampt. Hij heeft een briefje in zijn hand met de tekst: "Please zorg goed to me".

  Bekijk details van Biebtip 23

 • Biebtip 22 Bekijk details

  14 maart 2013

  Dit boek vertelt het verhaal van Anna Boom. Haar vader overlijdt kort na de geboorte van Anna (1920) en sindsdien reisde Anna en haar moeder van pension naar pension. Haar jeugd was anders dan van andere kinderen van haar leeftijd. Anna kreeg onvoldoende scholing, was vaak alleen en er waren geen kinderen om mee te spelen. Als Anna 22 jaar is, zijn zij en haar moeder weer terug in Nederland. Tijdens het reizen is Anna verliefd geworden op de Hongaar Géza.

  Bekijk details van Biebtip 22

 • Biebtip 21 Bekijk details

  28 februari 2013

  Svenne Svensson is een eenvoudige dorpsjongen van zeventien jaar, hij is opgegroeid op het Zweedse platteland. Hij is wees: zijn moeder overleed bij zijn geboorte, zijn vader is kort geleden omgekomen door een ongeluk. Daarom woont hij tot het einde van het schooljaar bij zijn vriend Danne. Tijdens een weekend stappen in Stockholm wordt Svenne in elkaar geslagen en neergestoken door een allochtone jongen.

  Bekijk details van Biebtip 21

 • Biebtip 20 Bekijk details

  28 februari 2013

  "Ondergedoken" is het aangrijpende, waargebeurde verhaal over Maria Eriksson. Zij is een Zweedse en wordt verliefd op een Libanese vluchteling. Ze vindt hem helemaal geweldig, totdat ze merkt dat hij heel bezitterig is. In eerste instantie schrijft ze dat toe aan jaloezie. Maria mag niet meer met andere mannen praten en hij heeft liever niet dat ze zich in een badpak vertoont waar andere mannen bij zijn. Hij slaat haar en het gaat van kwaad tot erger.

  Bekijk details van Biebtip 20

 • Biebtip 19 Bekijk details

  28 februari 2013

  "Het diner" is een psychologische roman, waarin de auteur een aantal belangrijke thema's tegen het licht houdt. Het is een spraakmakend verhaal over de Nederlandse hedendaagse maatschappij, over politieke relaties en over onderlinge verhoudingen tussen familieleden. Hoofdthema is het morele dilemma, waarin ouders verkeren als ze er achter komen dat hun kind een misdaad heeft gepleegd: moeten ze hun zoon bij de politie aangeven of moeten ze hem 'beschermen' door de waarheid te verbergen?

  Bekijk details van Biebtip 19

 • Biebtip 18 Bekijk details

  28 februari 2013

  Waarom zou u niet eens een kijkje nemen in de Bibliotheek Noord-Veluwe? Kom gerust binnen lopen in één van onze vestigignen en laat u verrassen door wat de bibliotheek allemaal te bieden heeft. Voor € 48,00 per jaar kunt u net zo veel lezen en films kijken wat u wilt. Wij lenen romans, informatieve boeken, WAAR!boeken, strips, dvd's, tijdschriften, luisterboeken en streekboeken uit. Boeken die de plaatselijke bibliotheek niet bezit, kunnen we gratis reserveren in de provincie.

  Bekijk details van Biebtip 18

 • Biebtip 17 Bekijk details

  28 februari 2013

  In het boek Paper Towns is de 18 jarige Quentin de hoofdpersoon. Quentin is verliefd op zijn buurmeisje Margo. Het boek begint als volgt: “Negen jaar oud zijn ze en onafscheidelijk – Q (Quentin) en Margo Roth Spiegelman – als ze in het park een dode man vinden. Daarna hebben ze bijna tien jaar geen contact meer. Totdat Margo op een avond op het raam van Q’s kamer klopt….” Die nacht maken ze een onvergetelijke tocht en Q heeft het gevoel dat er een onverbrekelijke band tussen hen gesmeed wordt.

  Bekijk details van Biebtip 17

 • Biebtip 16 Bekijk details

  28 februari 2013

  Deze Biebtip gaat over een tijdschrift. De Bibliotheek Noord-Veluwe heeft voor al haar vestigingen een flink aantal abonnementen op de meest uiteenlopende bladen. Het titelaanbod omvat weekbladen als Vrij Nederland, Libelle en De Boerderij en maandbladen als Psychologie, VT Wonen en Computer!totaal. De nieuwste nummers van de bladen liggen ter inzage bij de leestafels in de bibliotheken. Oudere nummers worden ook uitgeleend.

  Bekijk details van Biebtip 16

 • Biebtip 15 Bekijk details

  28 februari 2013

  Engel Blazius , een "oudere jongere", leeft als een kluizenaar in een kleine caravan (een eitje) in de achtertuin van zijn moeders huis. Daar verdeelt hij zijn tijd tussen het schrijven van artikelen op een oude schrijfmachine en het bespieden van mogelijke belagers van zijn eenzaamheid. Zijn artikelen wil hij later uitgeven onder de prachtige titel: "Gevaren die de Staat der Nederlanden bedreigen en hun oplossingen".

  Bekijk details van Biebtip 15

 • Biebtip 14 Bekijk details

  28 februari 2013

  Wat is het voor boek ? Magiek is het eerste deel van een zevendelige serie. De eerste 4 delen zijn nu in het Nederlands verschenen. Je wordt direct meegetrokken in een fantasiewereld vol magische wezens, die namen hebben als Holderheks, Groezel, Blubberkruiper en Watergeest. En wat heerlijk: het is ook heel humoristisch! Alle woorden die te maken hebben met Magiek worden in het boek met een hoofdletter geschreven en vetgedrukt.

  Bekijk details van Biebtip 14

Paginanavigatie