Biebtips

Resultaat 441 - 449 (van 449)

 • Biebtip 9 Bekijk details

  28 februari 2013

  Als Marloes op een dag tegen een jongen in een rolstoel aanbotst, is er gauw vriendschap gesloten tussen Marloes en Daan. De ouders van Daan schamen zich voor Daan’s handicap. Zij zijn eigenaar van een schoenenfabriek en stinkend rijk! Als de ouders van Daan merken dat Daan en Marloes veel met elkaar omgaan, geven ze hem slaaptabletten en verstoppen zijn rolstoel. Sonja (de huishoudster) en Marloes verwisselen de slaaptabletten voor vitaminetabletten.

  Bekijk details van Biebtip 9

 • Biebtip 8 Bekijk details

  28 februari 2013

  De schrijver en journalist Geert Mak, zelf van Friese afkomst, neemt enige tijd zijn intrek in Jorwerd. Jorwerd is een van de vele kleine dorpen op het Friese platteland. Het boek is een biografie van het dorp, met het accent op de jaren tussen 1945 en 1995. Mak vertelt het verhaal van het dorp vooral aan de hand van haar bewoners zoals de kruidenier, de dominee, de notaris en uiteraard de in de omgeving wonende boeren.

  Bekijk details van Biebtip 8

 • Biebtip 7 Bekijk details

  21 februari 2013

  Dit boek vertelt het levensverhaal van Douwe Albada, een jonge onderwijzer uit Gouda tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als de Duitsers Nederland binnen vallen is hij eigenlijk niet van plan zich met de oorlog te bemoeien. Hier komt verandering in als een bevriende joodse familie vraagt hen te helpen. Zo raakt Douwe tegen wil en dank steeds meer betrokken bij illegale activiteiten. In 1942 wordt hij per vergissing opgepakt en komt in kamp Vught terecht.

  Bekijk details van Biebtip 7

 • Biebtip 6 Bekijk details

  21 februari 2013

  Dit is een boek voor kinderen van 5 jaar en ouder om te lezen en te rekenen ineen. Het heeft een intrigerende titel met een nog intrigerender verhaal: Op Nieuwjaarsdag brengt de koerier een pakje zonder afzender bij een nietsvermoedende familie. Er zit een pinguïn in met een briefje erbij. Daar staat op: "Ik ben nr.1, geef me te eten nu meteen." Daarna wordt er dagelijks een pinguïn afgeleverd bij de familie : eind januari zijn het er 31, op 28 eind februari 59 enz.

  Bekijk details van Biebtip 6

 • Biebtip 5 Bekijk details

  21 februari 2013

  "De Amsterdamse popmuzikant Tijn Touber (bekend van Lois Lane) besloot twintig jaar geleden van de ene op de andere dag te stoppen met seks, drank, luxe, carrière, sigaretten, afleiding en hippe schoenen. Zijn doel: verlicht worden. Na veertien jaar maakte hij de balans op en dacht: als ik nu nog niet verlicht ben, dan word ik het nooit meer. Hij keerde terug op aarde en ging weer vrijen, dansen, zingen, feesten en .... verlicht zijn."

  Bekijk details van Biebtip 5

 • Biebtip 4 Bekijk details

  21 december 2012

  Deze roman beschrijft het verhaal van Georgy en zijn vrouw Zoya.

  Bekijk details van Biebtip 4

 • Biebtip 3 Bekijk details

  12 juli 2012

  "De Hongerspelen" speelt zich af in de toekomst, in het land Panem, wat vroeger Noord-Amerika was.

  Bekijk details van Biebtip 3

 • Biebtip 20 Bekijk details

  6 juli 2012

  In het kader van de vijfde editie van de landelijke leespromotiecampagne Nederland Leest deelt De Bibliotheek Noord-Veluwe van 22 oktober t/m 19 november een gratis boek uit. Dit boek heet "De grote zaal" en is geschreven door Jacoba van Velde.

  Bekijk details van Biebtip 20

 • Biebtip 1 Bekijk details

  6 juli 2012

  Tien kinderboeken maakten kans op de Gouden Griffel 2010. Eén dag voor het begin van de kinderboekenweek, op 5 oktober, werd onthuld, welk boek heeft gewonnen.

  Bekijk details van Biebtip 1

Paginanavigatie