Wij zijn maandag 6 juni (2e Pinksterdag) gesloten

Biebtips

Resultaat 61 - 70 (van 443)

 • Biebtip 384 Bekijk details

  5 februari 2021

  De gepensioneerde politieman Konrað krijgt in Reykjavik te maken met grootouders die zich zorgen maken over hun kleindochter. Ze lijkt te zijn verdwenen na een periode dat ze is afgegleden in een wereld van drugs en smokkelacties.

  Bekijk details van Biebtip 384

 • Biebtip 383 Bekijk details

  26 januari 2021

  Lijkt het jou ook leuk om thuis eens voor het eten te zorgen? Dan is dit boek misschien wat voor jou: ‘’t Waanzinnige kinderkookboek’ van 24Kitchen-chef Hugo Kennis en kinderboekenschrijver Mark Haayema.

  Bekijk details van Biebtip 383

 • Biebtip 382 Bekijk details

  18 januari 2021

  Het is niet anders. De scholen blijven nog een poosje dicht. Best lastig allemaal voor jullie. Vind je het fijn om even een paar uurtjes in een andere wereld te zijn? Even niet te denken aan school, of aan corona, of aan wat je dan ook maar bezighoudt? Duik eens weg in een fijne jeugdthriller!

  Bekijk details van Biebtip 382

 • Biebtip 381 Bekijk details

  12 januari 2021

  Soms kom je een schrijver tegen die je iedere keer weet te boeien. Elk boek raakt een snaar, of bezorgt je gewoon een paar uur intens leesplezier. Het is jammer als zo’n schrijver niet bekend is bij een groot publiek. Ellen Lina is zo’n schrijver voor mij. Eerder schreef zij een aantal romans (o.a. de aanraders ‘Ooit zal ik je weer zien’ en ‘Sky’) en een thriller. In 2020 verscheen ‘Semper fi’, haar tweede thriller.

  Bekijk details van Biebtip 381

 • Biebtip 380 Bekijk details

  8 december 2020

  De Wadden en haar Waddeneilanden zijn uniek in de wereld. Vanaf Den Helder aan de Nederlandse kust loopt de Waddenzee door tot aan Esbjerg in Denemarken.

  Bekijk details van Biebtip 380

 • Biebtip 379 Bekijk details

  3 december 2020

  Deze Biebtip gaat over De laatste brief van Rebecca Yarros.

  Bekijk details van Biebtip 379

 • Biebtip 378 Bekijk details

  23 november 2020

  Als we aan Schotland denken, denken we aan groene heuvels, kastelen en vrijwel altijd slecht weer. De helft van Schotland is in handen van circa zeshonderd grondbezitters.

  Bekijk details van Biebtip 378

 • Biebtip 377 Bekijk details

  17 november 2020

  De Kaasfabriek is de nieuwe historische roman van Simone van der Vlugt. Amsterdam, 1892. Lydia rouwt om de dood van haar ouders, die kort na elkaar zijn overleden. Ze heeft hun huis in Amsterdam en hun buitenhuis in Purmerend geërfd.

  Bekijk details van Biebtip 377

 • Biebtip 376 Bekijk details

  9 november 2020

  De bibliotheken zijn gesloten, maar lezen kan altijd doorgaan. Vandaar deze biebtip, die bestaat uit drie boeken die in de Online Bibliotheek te vinden zijn als e-book (op dit moment is deel 3 nog niet beschikbaar) en als luisterboek.

  Bekijk details van Biebtip 376

 • Biebtip 375 Bekijk details

  21 oktober 2020

  Normaal gesproken schrijf ik altijd de Biebtip over kinderboeken, omdat ik van kinderboeken hou, me in mijn werk bezighoud met educatie, kinderboeken een feest vind. Maar dit keer een aanrader over een volwassen boek. En niet zomaar een boek, maar een indrukwekkend verhaal, dat verbeeldend verwoord wordt op momenten dat het mag, op meer pijnlijke en lugubere verhaaldelen zodanig beschrijvend is, dat het te lezen is. (Indien het meer verbeeldend zou zijn gedaan, kun je het boek haast niet verwerken)....

  Bekijk details van Biebtip 375

Paginanavigatie