Wij zijn maandag 6 juni (2e Pinksterdag) gesloten

Biebtips

Resultaat 71 - 80 (van 443)

 • Biebtip 374 Bekijk details

  13 oktober 2020

  Dit boek voor jongeren gaat over een ongewone, minder voor de hand liggende vriendschap, namelijk die van de 16-jarige Allison en de oude, dementerende Marla.

  Bekijk details van Biebtip 374

 • Biebtip 373 Bekijk details

  7 oktober 2020

  Mag je stelen om te kunnen eten? Moet je lief zijn voor anderen? Moet je altijd gehoorzamen aan de ouders? Moet je alles vertellen? Moet je altijd kunnen doen wat je wilt? Moet je anderen helpen?

  Bekijk details van Biebtip 373

 • Biebtip 372 Bekijk details

  29 september 2020

  Dit boek gaat over een jongen die opgroeit in een warm en open gezin. Naarmate hij ouder wordt merkt hij dat hij niet hetzelfde is als zijn broers, zijn vrienden en klasgenoten. Hij voelt dat hij anders is en dat wil hij niet. Hij probeert het te negeren en hij vreest het.

  Bekijk details van Biebtip 372

 • Biebtip 371 Bekijk details

  22 september 2020

  ‘Ik kan toch wel een paar uurtjes alleen blijven?’ pleit Sophie. “Ik ben negenentwintig. Er is vast een film op tv. Ik vermaak me wel. En dan kan mama tenminste…’

  Bekijk details van Biebtip 371

 • Biebtip 370 Bekijk details

  16 september 2020

  Elke week komen er in de bibliotheek nieuwe aanwinsten binnen. Omdat ik namens de bibliotheek ook veel naar scholen toe ga, bekijk ik meestal even snel de kinderboeken. Op deze manier blijf ik goed op de hoogte zodat ik de scholen kan adviseren.

  Bekijk details van Biebtip 370

 • Biebtip 369 Bekijk details

  8 september 2020

  ‘Match’ van Buddy Tegenbosch won de Prijs van de Jonge Jury 2020. Dat betekent dat jongeren uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs dit boek zelf gekozen hebben als beste boek. Geen professionele (en volwassen…) jury, maar de pubers zelf hebben gestemd. Ik kende het boek niet, dus was het hoog tijd om daar verandering in te brengen.

  Bekijk details van Biebtip 369

 • Biebtip 368 Bekijk details

  7 september 2020

  Het boek Verlaten straten bevat prachtige foto’s maar is toch een beklemmend boek. In dit fotoboek zijn verlaten straten van over de hele wereld te zien. Straten die door de corona lockdown van dit voorjaar leger zijn dan ooit.

  Bekijk details van Biebtip 368

 • Biebtip 367 Bekijk details

  21 augustus 2020

  Een meisje wil graag vlinder worden, dan ziet ze er mooi uit en kan ze overal naartoe vliegen. De vlinder wil niet opvallen, wil een wandelende tak zijn. De wandelende tak wil een schrijvertje zijn en over het water zwieren.

  Bekijk details van Biebtip 367

 • Biebtip 366 Bekijk details

  11 augustus 2020

  Doordat de scholen tijdens de corona-crisis (voor het grootste) deel gesloten geweest zijn, hebben veel kinderen al veel tijd thuis doorgebracht. Nu komt de zomervakantie er ook nog achteraan….. ik kan me voorstellen dat veel kinderen zich nu zo langzamerhand wel een beetje beginnen te vervelen en niet zo heel veel zin hebben in de vakantie.

  Bekijk details van Biebtip 366

 • Biebtip 365 Bekijk details

  4 augustus 2020

  Het boek “De belangrijke encyclopedie van mijn wereld” met als ondertitel “voor nieuwsgierige kinderen die alles willen weten” nodigt uit om het boek te lenen of in te kijken.

  Bekijk details van Biebtip 365

Paginanavigatie