Biebtips

Resultaat 1 - 10 (van 318)

 • Biebtip 319

  9 juli 2019

  Een prachtig prentenboek over Bas de boomkikker. Bas is een boomkikker die bang is. Hij hoort vanalles, wat zal dat zijn? Maar hij hoeft niet bang te zijn want het zijn maar een schilpad, kevertje, apen, specht en zijn papa. Maar oh nee, dan ziet hij een slang, gelukkig kunnen wij die wegjagen.

  Bekijk details van Biebtip 319

 • Biebtip 318

  2 juli 2019

  De ‘zwijnenbende’, bestaande uit Rein, Hein en Stijn willen voorkomen dat meneer Spekbuik vandaag een wiskundetoets geeft. Niet omdat ze er slecht in zijn, maar omdat Anna en Suzanne het gevraagd hebben.

  Bekijk details van Biebtip 318

 • Biebtip 317

  25 juni 2019

  Veda Muller, 27 jaar en afgestudeerd in de algemene cultuurwetenschappen heeft geen reden onsuccesvol te zijn. De stad waar ze woont biedt eindeloze mogelijkheden. Maar Veda kan na twee jaar nog steeds geen werk vinden. Ze heeft een (tijdelijk) baantje in de catering. Andere millenials, zoals haar twee huisgenoten maken wel volop carriere.

  Bekijk details van Biebtip 317

 • Biebtip 316

  18 juni 2019

  Wat weet je al van robots? Wat zijn eigenlijk robots? Kun je ze zelf ook maken? In dit boek, (het staat bij de jeugd informatie computers) lees je de antwoorden. Vragen over robots, sensors en programmeren worden op een duidelijke manier uitgelegd.

  Bekijk details van Biebtip 316

 • Biebtip 315

  11 juni 2019

  In dit boek leer je je eigen lichaam kennen. Van je kleinste teentje tot je kruin. Weet jij hoe alle lichaamsdelen heten? En hoe je je lichaam moet verzorgen? En wat doe je als je ziek bent?

  Bekijk details van Biebtip 315

 • Biebtip 314

  4 juni 2019

  Een vierenveertigjarige kunsthistoricus raakt in een geestelijke crisis als zijn vrouw hem verlaat, met wie hij achttien jaar heeft samengeleefd. Hij kan haar spoor door Europa volgen via de bankafschriften, waarop haar betalingen met haar Mastercard staan vermeld.

  Bekijk details van Biebtip 314

 • Biebtip 313

  28 mei 2019

  Een blauw fantasiewezen (ik-figuur) smeekt de lezer van dit prentenboek om niet verder te lezen. Maar dan ook echt, absoluut niet, want anders gebeurt er iets verschrikkelijks. Maar wat dan???

  Bekijk details van Biebtip 313

 • Bieptip 312

  27 mei 2019

  Wat doe je als je moe, vies, hongerig en radeloos bent? En je als twee druppels lijkt op een meisje wat elf jaar geleden verdwenen is? Juist, je doet je voor als haar. Wanneer iedereen er dan ook nog eens intrapt. Wanneer de politie, de vrienden en zelfs de ouders van de vermiste Rebecca Winter geloven dat je haar bent. Dan kan het niet meer misgaan, toch? Tot je erachter komt dat degene die verantwoordelijk is voor de verdwijning van Rebecca nog steeds in de buurt is……

  Bekijk details van Bieptip 312

 • Biebtip 311

  14 mei 2019

  Als leesconsulent van de bibliotheek Noord Veluwe kom ik op veel scholen. Ik zorg dat er leuke boeken zijn zodat de kinderen met plezier gaan lezen. Immers, als je lezen leuk vindt, ga je vanzelf meer lezen waardoor het niveau omhoog gaat!

  Bekijk details van Biebtip 311

 • Biebtip 310

  7 mei 2019

  Dit boek is een welkome aanvulling op de zoekboeken voor iets oudere kinderen, met voldoende uitdaging, leuke informatie en fleurige afbeeldingen. Vijf olifanten gaan op wereldreis, ze bezoeken de meest bijzondere plekken op aarde. Van hun bestemmingen zijn 16 grote zoekplaten gemaakt, waarop je de vijf olifanten en hun lievelingsspullen kunt zoeken.

  Bekijk details van Biebtip 310