Biebtips

Resultaat 1 - 10 (van 303)

 • Biebtip 304

  26 maart 2019

  Het goede leven: Hoe Nederland in een halve eeuw steeds welvarender werd - Annegreet van Bergen.

  Bekijk details van Biebtip 304

 • Biebtip 303

  19 maart 2019

  Speciaal voor kinderen die niet willen lezen maar wel moeten van hun ouders, juf of meester! Maar pas op……..dit boek is zo grappig. Het zou zomaar kunnen dat je het nog een keer wilt lezen. En nog eens. Misschien ga...

  Bekijk details van Biebtip 303

 • Biebtip 302

  12 maart 2019

  Soms raakt een verhaal je tot diep in je vezels… Dit is er zo eentje. Een verschrikkelijk, op waarheid berustend verhaal. Prachtig geschreven, dat wel.

  Bekijk details van Biebtip 302

 • Biebtip 301

  5 maart 2019

  Fien is een beetje anders dan de andere kinderen. Ze houdt van gaten in haar kleren, van alles rood te kleuren en van de eerste te zijn. Het borrelt in haar buik als dingen niet gaan zoals zij wil. Dan wordt Fien boos.

  Bekijk details van Biebtip 301

 • Biebtip 300

  26 februari 2019

  Bo leest graag “dikke Thea’s” en gaat nergens heen zonder een schrift. Ze houdt van luiaards, haar elektrische driewieler Herman en de oude boerderij waar ze net naartoe is verhuisd. Ze is heel bang voor haar eerste dag op haar (nieuwe) school. En o ja, ze is spastisch.

  Bekijk details van Biebtip 300

 • Biebtip 299

  19 februari 2019

  Uit de prachtige serie Classic Albums van de BBC heb ik de dvd ‘The Joshua Tree’ van U2 gekozen als Biebtip. Classic Albums is een documentaireserie over pop- en rockalbums die beschouwd worden als de beste of meest kenmerkende albums van een bekende band of musicus of die een stadium in de muziekgeschiedenis illustreren. Deze dvd vertelt het verhaal van de making of ‘The Joshua Tree’, dé klassieker van U2!

  Bekijk details van Biebtip 299

 • Gezocht: taalvrijwilligers voor Taalpunt Epe/Vaassen en Heerde/Wapenveld

  19 februari 2019

  De Taalpunten in Epe/Vaassen en Heerde/Wapenveld zoeken taalvrijwilligers die zich willen inzetten voor mensen die beter willen leren lezen, schrijven en spreken. Landelijke cijfers geven aan dat 2,5 miljoen volwassenen (16 jaar en ouder) de Nederlandse taal niet goed beheersen. Ook in de gemeenten Epe en Heerde is het niet goed spreken van de Nederlandse taal vaak een probleem in dagelijkse leven van deze mensen. Van boodschappen doen, tot aan helpen met huiswerk of het betalen van rekeningen.

  Bekijk details van Gezocht: taalvrijwilligers voor Taalpunt Epe/Vaassen en Heerde/Wapenveld

 • Biebtip 298

  12 februari 2019

  U kent ze misschien wel de informatieboekjes die vaak gebruikt worden bij het houden van een spreekbeurt of bij het maken van een werkstuk.

  Bekijk details van Biebtip 298

 • Biebtip 297

  6 februari 2019

  ‘Dieren’ is een prachtig aanwijsboek voor jonge kinderen van 4 t/m 6 jaar dat kunst uit het museum verbindt met de dierenwereld. Aan de hand van eenvoudige dierennamen zie je details van diverse kunstwerken uit The British Museum.

  Bekijk details van Biebtip 297

 • Biebtip 296

  28 januari 2019

  Starr Carter, de 16 jarige ik-figuur met donkere huidskleur, is getuige als haar beste vriend Khalil, ook donker, wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil had geen wapen op zak maar was 'vermoedelijk' een drugsdealer.

  Bekijk details van Biebtip 296