Biebtips

Resultaat 1 - 10 (van 292)

 • Biebtip 294

  11 januari 2019

  Een bijzonder, ontroerend en aangrijpend verhaal over 2 zusjes in Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. De zussen Viann en Isabelle hebben altijd een goede band gehad, ondanks hun verschillen. Isabelle, de jongste en brutaalste van de twee, woont in Parijs, terwijl Viann op het platteland van Frankrijk een rustig bestaan leidt met haar man Antoine en hun dochtertje.

  Bekijk details van Biebtip 294

 • Biebtip 293

  10 december 2018

  Dit boek over programmeren voor kinderen vanaf 8 jaar sluit mooi aan op de Winterschool van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Op zaterdag 5 januari is er een inloopochtend in Epe, waar ouders en kinderen van 6 – 12 jaar samen kunnen “prutsen met techniek”, met behulp van de modellen uit de Roboc@r.

  Bekijk details van Biebtip 293

 • Biebtip 292

  27 november 2018

  Bas Fretz, een 21-jarige vrouw, gaat mee op een wetenschappelijke missie naar het noordpoolgebied. Op deze expeditie (die in 2004 echt plaatsvond) gaat een nogal divers gezelschap van internationale wetenschappers mee. Een deel is vooral geïnteresseerd of er nog olie gevonden kan worden. De rest wil de klimaatverandering onderzoeken.

  Bekijk details van Biebtip 292

 • Biebtip 291

  20 november 2018

  Hoe een man een zwerfhondje redde? Of redde het hondje de man? Dion Leonard, een bekende ultramarathonloper, nam deel aan een van de zwaarste wedstrijden ooit – tweehonderdvijftig kilometer door de Gobiwoestijn onder barre omstandigheden - toen hij een zwerfhondje zag

  Bekijk details van Biebtip 291

 • Biebtip 290

  12 november 2018

  Een waargebeurd verhaal van een Nederlands meisje in een Jappenkamp. In 1942 worden alle Nederlanders in Nederlands-Indië door de Japanners opgesloten in kampen, de ‘Jappenkampen’.

  Bekijk details van Biebtip 290

 • Biebtip 288

  30 oktober 2018

  Een warme nazomer dag, de eerste schooldag na de zomervakantie. Alles is vertrouwd en tegelijkertijd is alles anders. Bé heeft door de ziekte van Pfeiffer haar vriendinnen ruim twee maanden niet gezien. Zij hebben samen van alles meegemaakt terwijl Bé gewoon thuis was.

  Bekijk details van Biebtip 288

 • Biebtip 287

  15 oktober 2018

  Een spannende politiethriller met een vrouwelijke inspecteur in de hoofdrol: Erika Foster. Dit is, na Het meisje in het ijs, het tweede deel van de serie rondom Erika Foster. Het derde deel, Donker water, is inmiddels ook in het Nederlands verschenen. De boeken spelen zich af in Londen. De stalker in de nacht is goed zelfstandig te lezen.

  Bekijk details van Biebtip 287

 • Biebtip 286

  9 oktober 2018

  Als geëmancipeerde vrouw heb ik bewust gekozen om 'Vijftig tinten grijs’ niet te lezen. Ik wist bij voorbaat dat dit boek niet aan mij besteed zou zijn. Maar ik ben nu wel gevallen voor het verleidelijke boek ’Vijftig tinten kip’. Dit is een hilarisch kookboek als parodie op 'Vijftig tinten grijs.' Boeiend en erotisch koken met kip.

  Bekijk details van Biebtip 286

 • Biebtip 285

  27 september 2018

  Dit jongerenboek is het tweede in het Nederlands vertaalde liefdesverhaal van Jennifer Niven. Het boek leest gemakkelijk, maar het is niet zo sterk als het eerdere “Waar het licht is”.

  Bekijk details van Biebtip 285

 • Biebtip 284

  26 september 2018

  In New York is magie allesbehalve uitgestorven. De Mageus - de laatsten die nog magische krachten hebben - leven in de schaduwen en verbergen wie ze zijn. Als ze Manhattan binnentreden, verliezen ze hun krachten en worden ze voor altijd gevangen gehouden op het eiland. Soms overleven ze het niet...

  Bekijk details van Biebtip 284