Voorwaarden en richtlijnen

Na het versoepelen van de coronamaatregelen zijn bezoekers voor steeds meer zaken welkom in de bibliotheekvestigingen. We vragen daarbij wel aandacht voor een aantal voorwaarden en richtlijnen. Lees meer

Biebtips

Resultaat 1 - 10 (van 370)

 • Biebtip 371

  22 september 2020

  ‘Ik kan toch wel een paar uurtjes alleen blijven?’ pleit Sophie. “Ik ben negenentwintig. Er is vast een film op tv. Ik vermaak me wel. En dan kan mama tenminste…’

  Bekijk details van Biebtip 371

 • Biebtip 370

  16 september 2020

  Elke week komen er in de bibliotheek nieuwe aanwinsten binnen. Omdat ik namens de bibliotheek ook veel naar scholen toe ga, bekijk ik meestal even snel de kinderboeken. Op deze manier blijf ik goed op de hoogte zodat ik de scholen kan adviseren.

  Bekijk details van Biebtip 370

 • Biebtip 369

  8 september 2020

  ‘Match’ van Buddy Tegenbosch won de Prijs van de Jonge Jury 2020. Dat betekent dat jongeren uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs dit boek zelf gekozen hebben als beste boek. Geen professionele (en volwassen…) jury, maar de pubers zelf hebben gestemd. Ik kende het boek niet, dus was het hoog tijd om daar verandering in te brengen.

  Bekijk details van Biebtip 369

 • Biebtip 368

  7 september 2020

  Het boek Verlaten straten bevat prachtige foto’s maar is toch een beklemmend boek. In dit fotoboek zijn verlaten straten van over de hele wereld te zien. Straten die door de corona lockdown van dit voorjaar leger zijn dan ooit.

  Bekijk details van Biebtip 368

 • Biebtip 367

  21 augustus 2020

  Een meisje wil graag vlinder worden, dan ziet ze er mooi uit en kan ze overal naartoe vliegen. De vlinder wil niet opvallen, wil een wandelende tak zijn. De wandelende tak wil een schrijvertje zijn en over het water zwieren.

  Bekijk details van Biebtip 367

 • Biebtip 366

  11 augustus 2020

  Doordat de scholen tijdens de corona-crisis (voor het grootste) deel gesloten geweest zijn, hebben veel kinderen al veel tijd thuis doorgebracht. Nu komt de zomervakantie er ook nog achteraan….. ik kan me voorstellen dat veel kinderen zich nu zo langzamerhand wel een beetje beginnen te vervelen en niet zo heel veel zin hebben in de vakantie.

  Bekijk details van Biebtip 366

 • Biebtip 365

  4 augustus 2020

  Het boek “De belangrijke encyclopedie van mijn wereld” met als ondertitel “voor nieuwsgierige kinderen die alles willen weten” nodigt uit om het boek te lenen of in te kijken.

  Bekijk details van Biebtip 365

 • Biebtip 364

  28 juli 2020

  Omdat een vakantie naar Turkije er dit jaar door de corona niet in zit heb ik bedacht dat mijn Biebtip moet gaan over het jeugdboek ‘Waar is thuis?’ van Netty van Kaathoven wat zich afspeelt in ons geliefde dorpje Dalyan.

  Bekijk details van Biebtip 364

 • Biebtip 363

  21 juli 2020

  Anya Niewierra is een Nederlandse auteur van wie je niet veel hoort. Veel te weinig zelfs naar mijn mening, want haar boeken zijn echt goed. Eerder verschenen van haar hand ‘Vrij uitzicht’ (2013) en ‘Het dossier’ (2016).

  Bekijk details van Biebtip 363

 • Biebtip 362

  13 juli 2020

  Een meisje: Romy, 10 jaar, komt door omstandigheden bij haar oma te wonen. Dit gebeurt van beide kanten met frisse tegenzin. Oma is kapster en runt zelf een kapsalon. Het valt Romy langzamerhand op dat oma dingen vergeet. Spelenderwijs springt Romy in en neemt de taken van oma over of vult ze aan. De verhouding tussen oma en kleindochter wordt steeds hechter en oma vertelt Romy over haar toenemende verwardheid en vergeetachtigheid.

  Bekijk details van Biebtip 362