De Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

3 goede redenen om voor te lezen

1. Je hebt samen plezier
2. Je oefent en speelt met taal
3. Je neemt elkaar mee in jullie eigen kijk op de wereld

Ben je door je eigen prentenboeken heen en is de Bibliotheek nog steeds dicht? Hieronder vind je elke week nieuwe prentenboeken in de Digitale Voorleestas. Klik op de afbeelding van het boek. Zo wordt er een document geopend. Hierin staat een link naar het online prentenboek. Ook staan hier kleine opdrachten bij het verhaal die je samen met je kind kunt doen. Zo maak je samen lezen nog leuker!

Hoe werkt het?

  • Via deze link kom je op een inlogscherm.
  • Kies voor Bereslim of voor de Voorleeshoek. (In de PDF staat altijd waar je je boek kunt vinden).
  • Klik op ‘log in met je Bibliotheekaccount’. Vul het pasnummer/mailadres en wachtwoord van je kind in. Weet je het wachtwoord niet meer? Klik op ‘wachtwoord vergeten? Kom je er niet uit? Bekijk dan het filmpje onderaan deze pagina.
  • Klik op ‘wachtwoord onthouden’. Zo kom je de volgende keer vanuit de PDF direct bij het juiste boek.

Nu ben je ingelogd en kun je het voorleesfilmpje bekijken.

Voor wie?
Kinderen tussen de 2 en 6 jaar, en hun ouders.

Klik op een van de afbeeldingen hieronder en je vindt meer over het boek en de bijbehorende opdrachtjes. Veel plezier!

Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal Cotton zoekt een vriendje Coco kan het! Krokodil heeft honger Feest je met ons mee? Natte voeten Wat nu Olivier? Dikkie Dik paraplu Storm Meneer Rene Met opa op de fiets Andre het astronautje leert tellen Bobbi op de boerderij De lievelingstrui Andre het astronautje Alle wielen in de file Kleurtjes zoeken met Fien en Milo Superbeesje is al onderweg Teun en Otto Wiebelbillen Boogie Olifant gezien Nippertje Kleine ezel Mooiste vis van de zee Kasper de bakker Woeste Willem Bobbi gaat voetballen Koffertje open koffertje dicht Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest? aaa-woe mama kwijt Klein wit visje heeft veel vriendjes We hebben er een geitje bij Dikkie Dik en de waslijn Papa, pak je de maan voor mij? Oenny bouwt een huis Een taart voor kleine beer Knuf is vies Kleine muis zoekt een huis Rikkie en Mia de kip Gonnie en Gijsje Rupsje Nooitgenoeg Wij gaan op Berenjacht