De bibliotheek organiseert diverse cursussen. In de bibliotheek zelf of online. Zie hieronder het aanbod:

Klik en Tik: Leren werken met de computer/laptop

Kent u iemand die een echte beginner is met de computerof laptop, vertel dan over de cursus Klik & Tik van de bibliotheek. De cursus helpt om (beter) gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. Er zijn drie modules, deze drie modules vormen samen de cursus Klik & Tik.

De cursus helpt om (beter) gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. 

Gratis oefenen voor je theorie-examen

In de Bibliotheek, en als je lid bent van de bibliotheek ook thuis, kun je gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl.

Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen zitten in het oefenprogramma verwerkt. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.

Klik en Tik: Leren werken met de tablet

Voor alle mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op de Tablet (Android)/I-Pad/ biedt de bibliotheek Noord-Veluwe de cursus Klik & Tik aan: Leren werken met de Tablet/I-Pad. Deze cursus volgt u in 5 dagdelen van 2 uur.

Digisterker

De overheid gaat digitaal. U ook? Leer werken met de elektronische overheid. Doe de cursus Digisterker in de bibliotheek.

De overheid doet steeds meer via het internet en ook u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, om werk te zoeken of het doorgeven van een verhuizing.

Om u op weg te helpen biedt de Bibliotheek de praktische cursus Digisterker. In vier bijeenkomsten leert u werken met de digitale overheid.