Voorwaarden en richtlijnen

Na het versoepelen van de coronamaatregelen zijn bezoekers voor steeds meer zaken welkom in de bibliotheekvestigingen. We vragen daarbij wel aandacht voor een aantal voorwaarden en richtlijnen. Lees meer

Digisterker

De overheid gaat digitaal. U ook? Leer werken met de elektronische overheid. Doe de cursus Digisterker in de bibliotheek. De overheid doet steeds meer via het internet en ook u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, om werk te zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Om u op weg te helpen biedt de Bibliotheek Noord-Veluwe de praktische cursus Digisterker. In vier bijeenkomsten leert u werken met de digitale overheid.

Kunt u de cursus volgen?
De cursus Digisterker is voor iedereen die wil leren hoe je gebruik maakt van digitale (overheids)diensten. Wel is enige ervaring nodig in het omgaan met computer en internet. U moet kunnen werken met het toetsenbord en de muis, u heeft thuis internet en u heeft een e-mailadres.
Is dit niet het geval? Dan is de cursus Klik & Tik misschien iets voor u.

Wat leert u?
In vier bijeenkomsten leert u:

  1. Een DigiD aanvragen en gebruiken. Voor veel overheidswebsites is een DigiD nodig. Dat is een soort digitale “sleutel” waarmee op een veilige manier gebruik gemaakt kan worden van websites van de overheid.
  2. Informatie zoeken en vinden. U leert informatie te zoeken op websites van de eigen gemeente, het pensioenfonds, de zorgverzekeraar en andere (overheids)organisaties.
  3. Inloggen op websites. U leert in te loggen in de persoonlijke omgevingen van overheidswebsites zoals Mijn toeslagen, Mijn overheid en werk.nl.
  4. Online regelen. U leert online toeslagen aan te vragen en afspraken te maken met overheidsorganisaties.

Kosten
De kosten zijn € 25 voor leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe en € 30 voor niet-leden, inclusief het benodigde werkboek. De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in kleine groepen. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn in een gemeente krijgt u bericht over de cursusplaats en datum.