Voorwaarden en richtlijnen

Na het versoepelen van de coronamaatregelen zijn bezoekers voor steeds meer zaken welkom in de bibliotheekvestigingen. We vragen daarbij wel aandacht voor een aantal voorwaarden en richtlijnen. Lees meer

Klik & Tik: Leren werken met de computer/laptop

Voor alle mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op internet biedt de bibliotheek Noord-Veluwe de cursus Klik & Tik aan. Het internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat kan tegenwoordig allemaal via internet. De cursus Klik & Tik bestaat uit drie onderdelen en elk onderdeel bestaat uit 5 lessen. Deze cursus volgt u in 15 dagdelen van 2 uur.

Kent u iemand die een echte beginner is met de computer, vertel dan over de cursus Klik & Tik van de bibliotheek. De cursus helpt om (beter) gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. Er zijn drie modules, deze drie modules vormen samen de cursus Klik & Tik.

De basis: in de eerste kennismaking met de computer: leert u de basisfuncties van de computer gebruiken. Mensen die nauwelijks of nog nooit (zelfstandig) met een computer hebben gewerkt leren de computer zelfstandig gebruiken.
Onderwerpen: computer aanzetten, typen, tekst aanpassen, e-mail versturen, kopen op het internet.

Het internet op: Cursisten maken kennis met de mogelijkheden van het internet en e-mailen: Hierin leert u de basisfuncties van het internet gebruiken.Mensen die een computer kunnen bedienen maar nog geen of nauwelijks ervaringen hebben met het internet leren navigeren, emails schrijven en versturen.
Onderwerpen: zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen, e-mailen, downloaden.

Samen op het web: Samen op het web: In deze module leert u werken met sociale media in een veilig afgeschermde omgeving. Mensen die de weg weten op het internet, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met sociale media leren een webprofiel aanmaken en foto’s, video’s en berichten plaatsen.
Onderwerpen: profiel aanmaken, foto’s en video’s, berichten en reacties, weblogs en links.

Kosten
De kosten zijn € 30 voor leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe en € 45 voor niet-leden, ongeacht het aantal gevolgde lessen. Het is mogelijk om een werkboek aan te schaffen voor € 10,50. Dit werkboek is voor alle drie de onderdelen te gebruiken. In het werkboek staan opdrachten om in het boek en op de computer te maken. Verder wordt er gevraagd om een koptelefoon van huis mee te nemen. Deze cursus is een onderdeel van www.oefenen.nl, wat inhoudt dat deze cursus ook zelfstandig thuis te volgen is. Maar de bibliotheek wil ook graag de mensen die wat meer moeite met de computer hebben, een helpende hand bieden. Voor meer informatie en aanmelding kunt u ook terecht bij de informatiebalie van de Bibliotheek.

U krijgt les in kleine groepjes, zo mogelijk in een bibliotheek in uw gemeente. Als u de hele cursus heeft doorlopen krijgt u een certificaat. De cursus wordt 1 keer per week gegeven. Daarnaast krijgt u een inlogcode mee zodat u thuis verder kunt oefenen. Heeft u thuis geen computer of internet dan kunt u tijdens de openingstijden gebruik maken van de computers in de bibliotheek.