Voorwaarden en richtlijnen

Na het versoepelen van de coronamaatregelen zijn bezoekers voor steeds meer zaken welkom in de bibliotheekvestigingen. We vragen daarbij wel aandacht voor een aantal voorwaarden en richtlijnen. Lees meer

Klik & Tik: Leren werken met de Tablet/I-Pad

Voor alle mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op de Tablet (Android)/I-Pad/ biedt de bibliotheek Noord-Veluwe de cursus Klik & Tik aan: Leren werken met de Tablet/I-Pad. Deze cursus volgt u in 5 dagdelen van 2 uur.

Computers zijn tegenwoordig niet alleen maar grote apparaten, ze worden steeds kleiner en handzamer. Wie deze cursus volgt leert hoe deze Tablets/I-Pads werken. In 5 lessen van 2 uur leert u: waar zitten de knoppen, waar zijn ze voor en hoe bedient u het aanraakscherm. U leert ook wat apps zijn en hoe u deze op uw Tablet kunt zetten. Tevens kunt u foto’s/video’s maken, die heel makkelijk te delen zijn met anderen. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden! Tot slot komen ook nog uw veiligheid en privacy aan bod.

Kosten
De kosten zijn € 10 voor leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe en € 15 voor niet-leden, ongeacht het aantal gevolgde lessen. Verder wordt er gevraagd om een koptelefoon van huis mee te nemen. Deze cursus is een onderdeel van www.oefenen.nl, wat inhoudt dat deze cursus ook zelfstandig thuis te volgen is. Maar de bibliotheek wil ook graag de mensen die wat meer moeite met de Tablet/I-Pad hebben, een helpende hand bieden. Voor meer informatie en aanmelding kunt u ook terecht bij de informatiebalie van de Bibliotheek.

U krijgt les in kleine groepjes, zo mogelijk in een bibliotheek in uw gemeente. De cursus wordt 1 keer per week gegeven. Daarnaast krijgt u een inlogcode mee zodat u thuis verder kunt oefenen.