Basisregels voor iedereen en overal

Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen | Houd zoveel mogelijk afstand van elkaar (geen handen schudden bv) | Was je handen vaak en hoest in je elleboog.

Taalpunt

Het lijkt vanzelfsprekend om goed Nederlands te kunnen lezen, schrijven en spreken. Maar dat geldt niet voor iedereen. Maar liefst anderhalf miljoen mensen in Nederland zijn laaggeletterd. Daarvan is 2/3e geboren en getogen in Nederland. Voor deze mensen zijn alledaagse handelingen als e-mailen of een treinkaartje kopen niet makkelijk.

Taalpunten zijn belangrijk bij het bestrijden van laaggeletterdheid. Hierbij werken Bibliotheek, gemeente, welzijnsorganisaties en andere partners samen. Stichting Lezen en Schrijven geeft bibliotheken ondersteuning via het programma Taal voor het Leven.

In de Bibliotheken in Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Vaassen, Wapenveld en Wezep is een Taalpunt aanwezig. In Heerde en Wapenveld is daarnaast een TaalcafĂ© en in Wezep een Taalplein. Meer informatie? Klik hieronder.

Voor iedereen die met mensen werkt heeft de Elburger werkgroep Taalvaardig een brochure ontwikkeld: Geef laaggeletterdheid hoge prioriteit.
Na het lezen van de brochure weet u genoeg over laaggeletterdheid om het te kunnen herkennen en mensen door te kunnen verwijzen. Lees de brochure hier.