Voorleesexpress

Niet alle kinderen worden thuis voorgelezen. Als kinderen te weinig met boeken en lezen in aanraking komen, beginnen zij vaak met een taalachterstand aan de basisschool. Het is lastig om deze achterstand daarna weer in te halen. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verbetert de leescultuur thuis. Zo zorgen we ervoor dat ze een goede toekomst tegemoet gaan, want alles begint met het beheersen van de taal. De VoorleesExpress: geen kind zonder voorlezen!

De VoorleesExpress draait inmiddels overal in Nederland. Ook door de bibliotheek Noord Veluwe wordt dit aangeboden in de gemeente Elburg, Oldebroek Heerde en Hattem.

Wat doet de bibliotheek?
De bibliotheek Noord Veluwe zorgt ervoor dat er voldoende vrijwilligers zijn. De vrijwilligers krijgen een training in interactief voorlezen en advies voor het kiezen van voorleesboeken. Er worden vrijwilligersbijeenkomsten georganiseerd om ervaringen uit te wisselen. Een coördinator zorgt voor de begeleiding van de vrijwilligers. Deelnemende gezinnen worden aangemeld door CJG, basisscholen, vluchtelingenwerk en logopedisten. Ook kunt u zelf uw kinderen aanmelden.

Meer weten over de VoorleesExpress
Wilt u meer weten? Kijk dan op www.voorleesexpress.nl. U kunt zich hier aanmelden als vrijwilliger. U kunt ook mailen met ggaljee@bibliotheeknoordveluwe.nl. Telefonisch contact: Telefonisch contact 06-10605958.