Week van Lezen en Schrijven

Van 8 tot en met 14 september is het de Week van Lezen en Schrijven. De gemeente Elburg, Oldebroek, Hattem, Heerde en Epe slaan de handen ineen en vragen aandacht voor laaggeletterdheid.

Training ‘Schrijf eens even normaal joh!’

In deze leuke en interactieve training leer je in 2 uurtjes schrijven zoals je praat. Zo worden jouw teksten sterk en voor iedereen begrijpelijk.

8 september: MFC De Heerd in Heerde

In de training ga je ervaren dat schrijven niet moeilijk is en zelfs leuk. Schrijven is praten op papier. De training heeft een hoog praktijkgehalte en er mag gelachen worden. Je krijgt veel tips over koppen, de eerste zin, de lengte van de zinnen, de toon van je tekst en hoe je ervoor zorgt dat jouw tekst ook echt gelezen wordt.

Contact met inwoners?
Dan schrijf je vast brieven, e-mails, verslagen of webteksten. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Het is belangrijk dat iedereen kan meedoen aan de samenleving. Daarom is deze training er.

Waar en wanneer
Op donderdag 8 september 13.30 - 15.30 of 15.30 - 17.30
MFC De Heerd, Griftstraat 8 in Heerde

Enthousiast? Je bent van harte welkom! Meld je aan via onderstaande knop.

Ervaar de Escape caravan

Bezoek in een van de gemeentes de speciale escape caravan. Hier ervaar je hoe lastig het is als je niet goed kunt lezen en schrijven.

Locaties en bezoektijden Escape caravan

Dinsdag 6 september: 9.00 - 13.00 bij de Bibliotheek, Mariënrade 3 in Wezep.

Dinsdag 6 september: 14.00 - 16.30 bij het Stadhuis in Hattem.

Woensdag 7 september: 9.00 - 12.00 bij de Stip, Sportlaan 2 in Heerde.

Woensdag 7 september: 14.00 - 16.30 Marktplein,
Epe (zij-ingang gemeentehuis, parkeerplaats Albert Heijn)

Donderdag 8 september: 9.00 - 13.00 op het plein bij de haven in Elburg.