Voorwaarden en richtlijnen

Na het versoepelen van de coronamaatregelen zijn bezoekers voor steeds meer zaken welkom in de bibliotheekvestigingen. We vragen daarbij wel aandacht voor een aantal voorwaarden en richtlijnen.

Lees meer

Nederland Leest

Gratis cadeauboekje Nederland Leest

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Juist in deze tijd! In november leest heel Nederland daarom één boek: Het zwijgen van Maria Zachea. Haal deze ontroerende familiegeschiedenis gratis als e-book in de online bibliotheek. Lees en praat online mee over kleine geschiedenis, grote verhalen.

Kom in november naar één van de bibliotheekvestigingen voor jouw exemplaar van het cadeauboekje, op = op. 

Of haal deze ontroerende familiegeschiedenis gratis als e-book in de online bibliotheek.

 

Winactie

Stuur tijdens Nederland Leest een foto van jezelf en je favoriete boek met een connectie naar de geschiedschrijving. Graag horen we waarom je dit boek hebt gekozen. Deze foto plaatsen wij op onze website, waarbij het boek, indien aanwezig in de collectie, via een link te vinden is voor andere leners. Zo inspireer je anderen om jouw favoriete boek ook te lezen. We verloten onder de inzenders een museumkaartje.

Stuur je foto naar info@bibliotheeknoordveluwe.nl onder vermelding van je naam, de titel van het boek en eventueel waarom je dit boek gekozen hebt.

 

Delpher

Je persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden. Met behulp van Delpher kun je zoeken in een gigantisch krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s. Delpher is gratis raadpleegbaar via onderstaande knop.

Campagne

Dit jaar is het thema van Nederland Leest Kleine geschiedenis, grote verhalen. Nederland Leest is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema.