Ter gelegenheid van de Boekenweek organiseert Bibliotheek Noord-Veluwe samen met Culturele Stichting Elburg en Elburger Boekhandel in Elburg en samen met de Heerd in Heerde twee interessante lezingen.

Herman Pleij in Elburg

Op woensdagavond 4 maart om 20.00 uur houdt Herman Pleij een lezing in 't Huiken in Elburg.

Herman Pleij, emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde, gespecialiseerd in de Middeleeuwse literatuur, zal spreken over rebellen en dwarsdenkers uit het literaire en culturele verleden en over de zucht naar identiteit en identiteitspolitiek.

Thema

Het thema van de Boekenweek 2020 is Rebellen en dwarsdenkers. Een maatschappelijk en relevant thema dat zich in het brede boekenaanbod weerspiegelt. Boeken zorgen er onder andere voor dat lezers minder vasthouden aan vooroordelen (bron: KVB Boekwerk, De impact van het boek), het zijn de rebellen en dwarsdenkers van de literatuur die zo onze blik verruimen en ons voorstellingsvermogen vergroten. De 85ste Boekenweek vindt plaats van zaterdag 7 t/m zondag 15 maart 2020

Boekenweekmagazine

Het Boekenweekmagazine is jouw inspiratiegids voor de meest actuele boekentips en de mooiste titels bij het thema Rebellen en dwarsdenkers. Het Boekenweekmagazine is gratis verkrijgbaar bij de Bibliotheek Noord-Veluwe, zolang de voorraad strekt. Het Boekenweekmagazine verschijnt op 7 maart 2020 ook als Boekenweek bijlage bij AD en De Stentor.

Lezing Özcan Akyol in Heerde

Op woensdagavond 18 maart om 20.15 uur houdt Özcan Akyol een lezing in de Heerd.

Schrijver en columnist Özcan Akyol debuteerde in 2012 met de semi-autobiografische schelmenroman Eus.

Displays/thematafels

Op de Displaytafels in de vestigingen van de Bibliotheek Noord-Veluwe worden rebelse boeken en dwarse schrijvers onder de aandacht gebracht. Laat je verrassen door stoere, onorthodoxe, eigengereide auteurs als Multatuli, Annie M. G. Schmidt, Willem Frederik Hermans en anderen. Of door rebelse personages en dwarse karakters zoals Don Quichot en Joe Speedboot.