25e Bibliotheek op School van start!

Steeds meer scholen in zee met bibliotheek

De Bibliotheek Noord-Veluwe is zeer succesvol met een project waarmee het leesplezier van kinderen van de basisschool wordt vergroot. ‘De bibliotheek op school’ (dBoS) heet het project.

Lees meer

Leesprestaties Hoge Weerdschool in de lift

Leesconsulent Mieke Messie van de Bibliotheek Noord-Veluwe kan inmiddels een potje breken op de Hoge Weerdschool in Epe. Sinds haar komst op de school in 2015 wordt er enthousiast gelezen in alle groepen van de basisschool aan de Wachtelenbergweg. En dat komt de leesprestaties van de kinderen ten goede. Technisch- èn begrijpend lezen gaan meetbaar vooruit. Tot tevredenheid van directeur Gilian Quanjer.

Lees meer

Het Sterrenlicht ‘t Harde 25e ‘bibliotheek op school-school’ ‘Heel trots dat we dit gaan doen’ ‘

Ze is alweer de 25e schooldirecteur op de noordelijke Veluwe die een handtekening heeft gezet onder een driejarig contract met de Bibliotheek Noord-Veluwe, waarbij ze op een aantrekkelijke manier het leesplezier van haar leerlingen gaat vergroten. ‘De bibliotheek op school’ (dBoS) heet het project en directeur Annet Klip van gereformeerde basisschool Het Sterrenlicht in ‘t Harde is er maar wat trots op dat ze hier aan deel gaat nemen.

Lees meer