Quinty Lans voorleeskampioen Heerde!

De voorleeswedstrijd van de bibliotheek in de Rhijnsberg in Heerde is gewonnen door Quinty Lans van De Goede Herder.

Vijf basisscholen uit de gemeente Heerde namen donderdagavond deel aan de, door de Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde, lokale ronde van de Voorleeswedstrijd, waar de schoolkampioenen voorlazen aan een volle zaal. De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen aan de Voorleeswedstrijd in Heerde zijn Anne Pool van Wereldwijs, Margot Waucomont van De Horsthoek, Lotte Borreman van Het Talent en Kevin Martens van De Spreng.

Vijf enorm goede voorlezers
Het is een cliché, maar dit keer echt waar: de jury had een moeilijke taak. Vijf enorm goede voorlezers in de gemeente Heerde. Het publiek was dat met de jury eens! Er is donderdagavond bewezen dat voorlezen echt leuk is. Verschillende fragmenten, die het publiek van de ene situatie in de andere meevoerden. Het was moeilijk om een winnaar aan te wijzen. Uiteindelijk pakte Quinty de beker! Quinty las voor uit De GVR van Roald Dahl. Ze las met een duidelijke en prettige stem. En durfde stiltes te laten vallen.
Quinty gaat nu door naar de regionale ronde in Apeldoorn, waar ze Heerde zal vertegenwoordigen.

Jury
De jury werd gevormd door mevrouw Lindenschot, dyslexiespecialist, mevrouw Mensink, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe en mevrouw Webbink, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe.
Mevrouw Lindeschot reikte de beker uit aan Quinty.
In de zaal waren medeleerlingen, ouders en leerkrachten aanwezig om hun eigen kampioen aan te moedigen.

Spandoekenwedstrijd
De spandoekenwedstrijd is gewonnen door Wereldwijs. Zij hebben hiermee een boekenbon voor de school gewonnen. Voorlezer Anne Pool en haar medeleerlingen gaan daarmee een mooi boek uitzoeken.