Thomas Wolf voorleeskampioen Hattem!

De voorleeswedstrijd van de bibliotheek in MFC de Marke in Hattem is gewonnen door Thomas Wolf van de Van Heemstraschool.

Alle zes basisscholen in Hattem namen dinsdagavond deel aan de, door de Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde, lokale ronde van de Voorleeswedstrijd, waar de schoolkampioenen voorlazen aan een volle zaal. De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen aan de Voorleeswedstrijd in Hattem zijn Floor Tuinstra van De Vlonder, Eva Vosjan van de Jan Jaspersschool, Jilles Jacco van Ommen van de Sint Andreasschool, Robyn Berends van Het Palet en Anna Rouvoet van De Zaaier.

Goede mimiek en duidelijk gelezen
In de zaal waren medeleerlingen, ouders en leerkrachten aanwezig om hun eigen kampioen aan te moedigen. Er was een gezellige sfeer in de zaal en het publiek leefde mee met de verhalen. Bij de voorleeswedstrijd lezen leerlingen voor uit een door hen zelf gekozen boek. De voorleeskampioenen wisten het publiek te boeien met de verschillende verhalen. Winnaar Thomas Wolf las voor uit Niek de Groot Brokkenpiloot van Lincoln Peirce. Zijn goede leestempo en het duidelijke lezen gaven voor de jury de doorslag. Thomas gaat nu door naar de regionale ronde in Apeldoorn, waar hij Hattem zal vertegenwoordigen.

Jury
De jury werd gevormd door wethouder Broekhuis, mevrouw Samsom van de Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden en mevrouw Gregoire, oud-medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. Wethouder Broekhuis reikte de beker uit aan Thomas Wolf.

Spandoekenwedstrijd
De spandoekenwedstrijd is gewonnen door de Zaaier. Zij hebben hiermee een boekenbon voor de school gewonnen. Voorlezer Anna Rouvoet en haar medeleerlingen gaan daarmee een mooi boek uitzoeken.