KidsLab – Kraak de code en leer binair tellen (8-12 jaar)

Dit is een KidsLab maak en bouw workshop

Hierbij gaan we samen iets maken of bouwen terwijl je tegelijkertijd iets over techniek leert. Je kunt hier gratis aan meedoen zonder aanmelding vooraf. De materialen die we gebruiken heb je in huis. Voorafgaande de workshop verzamel je de materialen en zodra de workshop begint kan je gelijk aan de slag. Na afloop van de workshop heb je gelijk je eindresultaat.

Kraak de code en leer binair tellen - maandag 3 mei

Binair tellen klinkt ingewikkeld maar dat valt reuze mee. Een computer is eigenlijk een beetje dom want hij snapt alleen maar de cijfers nul en één. Toch kan hij met hele grote getallen rekenen en gewone taal begrijpen en is dus ook ontzettend slim. We leggen je uit hoe dat werkt met kaartjes met stippen erop. Het is een soort geheimtaal waarbij we een slim trucje gebruiken. Jij kunt dit ook leren, straks kun je bijvoorbeeld je naam schrijven met nullen en enen of een geheim briefje aan je vrienden!

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 3 mei) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 3 mei van 15:00 - 16:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Eindresultaat delen?
Gebruik de hashtag #tetemkidslab op Instagram en wij delen je eindresultaat op onze Instagram pagina!

Ontwikkeld door Tetem

Benodigdheden

Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • 6 vellen wit papier
  • Kladpapier
  • Pen, potlood of stift
  • Een extra computer/laptop of iPad