Nina Wolf voorleeskampioen Hattem!

De voorleeswedstrijd van de bibliotheek in MFC de Marke in Hattem is gewonnen door Nina Wolf van de Van Heemstraschool.

Alle zes basisscholen in Hattem namen dinsdagavond deel aan de, door de Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde, lokale ronde van de Voorleeswedstrijd, waar de schoolkampioenen voorlazen aan een volle zaal.

De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen aan de Voorleeswedstrijd in Hattem zijn Charella Spijkerman van De Vlonder, Anniek van ’t Holt van de Jan Jaspersschool, Roos Hollander van de Sint Andreasschool, Tim van der Velden van Het Palet en Esther Spannenberg van De Zaaier.

Goede leestempo gaf de doorslag
In de zaal waren medeleerlingen, ouders en leerkrachten aanwezig om hun eigen kampioen aan te moedigen. Bij de voorleeswedstrijd lezen leerlingen voor uit een door hen zelf gekozen boek. De voorleeskampioenen wisten het publiek te boeien met de verschillende verhalen. Winnares Nina Wolf las voor uit Operatie zeer ernstige ramp van Tosca Menten. Dit is een bizar verhaal dat door Nina werd voorgelezen met rustige stem, ontspannen in de stoel en fijn om naar te luisteren. Juist door het rustige voorlezen bracht Nina het verhaal heel overtuigend over op het publiek. Haar goede leestempo gaf voor de jury de doorslag. Nina gaat nu door naar de regionale ronde in Apeldoorn, waar ze Hattem zal vertegenwoordigen.

Jury
De jury werd gevormd door wethouder Broekhuis, mevrouw Samsom van de Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden en mevrouw Gregoire, oud-medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. Wethouder Broekhuis reikte de beker uit aan Nina Wolf.

Spandoekenwedstrijd
De spandoekenwedstrijd is gewonnen door de Jan Jaspersschool. Zij hebben hiermee een boekenbon voor de school gewonnen. Voorlezer Anniek van ’t Holt en haar medeleerlingen gaan daarmee een mooi boek uitzoeken.