Sylke Regterschot voorleeskampioen Heerde

De voorleeswedstrijd van de bibliotheek in de Rhijnsberg in Heerde is gewonnen door Sylke Regterschot van Ds. Maasschool. Zeven basisscholen uit de gemeente Heerde namen donderdagavond deel aan de, door de Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde, lokale ronde van de Voorleeswedstrijd, waar de schoolkampioenen voorlazen aan een volle zaal.

De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen aan de Voorleeswedstrijd in Heerde zijn Femke Dekker van Wereldwijs, Myron Vorderman van De Goede Herder, Mareau Quint van De Horsthoek, Isabel Elferink van Het Talent, Amarins Lindeboom van De Spreng en Nikki Stolk van IJsselvallei.

Zeven goede voorlezers
Wat een goede voorlezers kent Heerde! Zeven ontspannen meisjes lazen voor uit hun eigen favoriete boek. Van Ronja de roversdochter, Dagboek van een muts tot Harry Potter en Achtste groepers huilen niet. Grappig, spannend, griezelig: ze wisten het publiek te boeien! Winnares Sylke Regterschot wist haar eigen leesplezier het beste over te brengen. Ze heeft een mooie stem en las duidelijk voor uit het door haar gekozen boek Springen in de lente van Jeanette Molema. Sylke gaat nu door naar de regionale ronde in Apeldoorn, waar ze Heerde zal vertegenwoordigen.

Jury
De jury werd gevormd door wethouder Cegerek, mevrouw Lindenschot, dyslexiespecialist, en mevrouw Junte, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. Wethouder Cegerek reikte de beker uit aan Sylke Regterschot.
In de zaal waren medeleerlingen, ouders en leerkrachten aanwezig om hun eigen kampioen aan te moedigen.

Spandoekenwedstrijd
De spandoekenwedstrijd is gewonnen door Het Talent. Zij hebben hiermee een boekenbon voor de school gewonnen. Voorlezer Isabel Elferink en haar medeleerlingen gaan daarmee een mooi boek uitzoeken.