Aangrijpend verhaal van Clairy Polak over Alzheimer

Gepubliceerd op: 22 november 2019 10:53

Woensdagavond hield Clairy Polak bij de Bibliotheek Noord-Veluwe in Elburg een lezing over haar boek Voorbij, voorbij. Clairy Polak, journaliste en radio- en televisiepresentator, werd geïnterviewd door Paul Sebes, literair agent en auteur.

De lezing ging over haar boek “Voorbij, voorbij” waarin ze schrijft over haar man die getroffen werd door Alzheimer. Haar antwoorden waren heel persoonlijk en aangrijpend: hoe haar man de ziekte ontkende, boos en angstig was en later steeds meer vergat, zelfs de woorden en muziek. Maar ook voor haar zelf was het een moeilijke weg. De gelijkwaardige relatie die ze samen hadden, veranderde in een bemoederende en betuttelende relatie en Polak vertelde over de moeilijke beslissing om hem te laten opnemen in een gesloten verzorgingstehuis. Clairy Polak heeft er bewust voor gekozen om het boek niet in de ik-vorm te schrijven omdat ze hierdoor iets meer afstand kon nemen. Het publiek werd ook in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt.

Na afloop kon men een boek kopen en laten signeren door Clairy Polak. De lezing werd georganiseerd door De Elburger Boekhandel, Culturele Stichting Elburg en de Bibliotheek Noord-Veluwe.