Al bijna 16.000 e-books uitgeleend

Gepubliceerd op: 19 juli 2018 09:13

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er al bijna 16.000 e-books geleend door leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe. De 15.969 uitleningen zijn er bijna 20% meer dan in het eerste half jaar van 2017.

Breed, gevarieerd en verrassend
3.727 leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe hebben een account waarmee ze de e-books van de Bibliotheek kunnen lenen. Ieder lid met een account heeft gemiddeld meer dan 4 e-books gelezen in de periode januari t/m juni. Het lenen van e-books is gratis voor leden van de Bibliotheek Noord-Veluwe, maar ze moeten wel een account aanmaken op https://www.onlinebibliotheek.nl/e-books/hoe-werkt-het.html. Zodra het account is aangemaakt kan gekozen worden uit zo'n 20.000 e-books. Van romans tot thrillers, van kinderboeken tot informatief. De collectie is breed, gevarieerd en verrassend. En wordt regelmatig vernieuwd. Er valt dus steeds iets nieuws te ontdekken en te lezen!

VakantieBieb
Op 1 juli is de VakantieBieb weer van start gegaan. De VakantieBieb is het zomercadeautje van de Bibliotheek. In de VakantieBieb staan ruim 60 e-books voor het hele gezin. De app is te downloaden van 1 juli t/m 31 augustus 2018. Voor het gebruik van de VakantieBieb hoef je geen lid te zijn van de Bibliotheek.
De VakantieBieb app is gratis te downloaden voor tablet of smartphone. Overal waar een goede wifi-verbinding is, kunnen de e-books gedownload worden. Als de e-books eenmaal zijn gedownload, kunnen ze overal gelezen worden, ook zonder wifi.

Digitaal spreekuur
Hulp nodig bij het downloaden van de VakantieBieb, het aanmaken van een account voor de e-books of bij het lenen van de e-books? Dan biedt het digitaal spreekuur van de bibliotheek uitkomst!
Iedere maand is er een Digitaal Spreekuur in iedere gemeente van het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Dat spreekuur is ook voor vragen over het online reserveren van bibliotheek boeken, de LuisterBieb, het installeren van de Bibliotheek App, de online cursussen van de Bibliotheek of voor vragen over het oplossen van kleine problemen en tips en trucs voor tablets en iPads. De medewerkers van de Bibliotheek geven tijdens deze digitale spreekuren persoonlijke, 1 op 1 uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis. Het is de bedoeling dat bezoekers hun eigen tablet, smartphone of, voor vragen over e-readers, hun eigen e-reader en laptop meenemen.
Het Digitaal Spreekuur is geen cursus, bezoekers kunnen zo aanschuiven en koffie/thee en wifi zijn gratis.
De komende spreekuren zijn steeds van 14.00 tot 17.00 op:

• woensdag 1 augustus Heerde
  • donderdag 2 augustus Epe