Bibliotheek en Kinderopvang KOM werken samen aan leesbevordering

Gepubliceerd op: 4 december 2018 15:42

Hetty van de Weg van De Bibliotheek Noord-Veluwe en Jacinta Kiffen van Stichting KOM, Kinderopvang Op Maat, locatie Wapenveld, hebben een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst voor Boekstart in de Kinderopvang.

Onderdeel van de overeenkomst is een collectie baby- en peuterboeken die bij KOM in Wapenveld wordt geplaatst en een leuke leesplek waar de peuters de boekjes kunnen bekijken. Ook krijgen de leidsters een cursus interactief voorlezen. Volgens Jacinta Kiffen zijn de leidsters enthousiast over het project Boekstart in de Kinderopvang, omdat voorlezen belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Voor Hetty van de Weg is de start van Boekstart in de Kinderopvang een welkome aanvulling op het bibliotheekaanbod om leesplezier te vergroten.

De Bibliotheek Noord-Veluwe en Stichting KOM vinden het belangrijk om taal- en leesbevordering voor 0 tot 4 jarigen structureel aan te pakken. Door de inzet van Boekstart in de Kinderopvang gaan ze samen het voorleesklimaat stimuleren en bevorderen. Het structureel inzetten van boeken en voorlezen is een positieve stimulans voor een goede taalontwikkeling. En een goede taalontwikkeling is de sleutel tot een succesvolle toekomst van het kind!