Bibliotheek en Kinderopvang Partou werken samen aan leesbevordering

Gepubliceerd op: 20 december 2018 11:13

Hetty van de Weg, directeur van De Bibliotheek Noord-Veluwe en Marian Balster, vestigingsmanager van Kinderopvang Partou Hattem, hebben een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst voor Boekstart in de Kinderopvang

Onderdeel van de overeenkomst is een collectie peuterboeken die bij Partou in Hattem wordt geplaatst en een leuke leesplek waar de peuters de boekjes kunnen bekijken. Ook krijgen de leidsters een cursus interactief voorlezen. Marian Balster is blij met boekstart in de peuterspeelzaal. De medewerkers van Partou kijken uit naar de uitbreiding van de leeshoek. Ze vinden dit een prachtige aanvulling op hun werk en zien veel mogelijkheden om kinderen met boeken, taal en woorden in aanraking te brengen. Hetty van de Weg ziet in Boekstart in de Kinderopvang een nieuwe manier om kinderen met boeken in aanraking te brengen om zo hun leesplezier te vergroten.

De Bibliotheek Noord-Veluwe en Kinderopvang Partou vinden het belangrijk om taal- en leesbevordering voor 2 tot 4 jarigen structureel aan te pakken. Door de inzet van Boekstart in de Kinderopvang gaan ze samen het voorleesklimaat stimuleren en bevorderen. Het structureel inzetten van boeken en voorlezen is een positieve stimulans voor een goede taalontwikkeling. En een goede taalontwikkeling is de sleutel tot een succesvolle toekomst van het kind!