Bibliotheek geeft kinderopvang Romi cadeautjes

Gepubliceerd op: 6 juli 2018 12:15

Boekstart, leesbevordering voor baby’s, bestaat 10 jaar en viert dat met de kinderopvanginstellingen die werken met het programma Boekstart in de kinderopvang. Namens de Stichting Lezen overhandigde de Bibliotheek Noord-Veluwe twee toepasselijke cadeautjes aan kinderopvang Romi in Oldebroek, die werkt met het programma Boekstart in de kinderopvang.

Boek en cd
Het betreft het prentenboek Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney, en een cd met het liedje van de Voorleestrom. Dit vrolijke liedje dat speciaal voor Boekstart 10 jaar is gemaakt kan gebruikt worden voorafgaand aan een voorleesmoment thuis, in de kinderopvang of op school.

Vroeg beginnen met voorlezen
Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is Boekstart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders en opvoeders van boeken laat genieten. Met een baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van het kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar een baby een leven lang plezier van heeft.

Nieuwe BoekStart-app
Vanwege het 10 jarig jubileum is er een nieuwe BoekStart-app geïntroduceerd. Deze app staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. Ook staan in de app de nieuwste boeken- en voorleestips voor baby’s, dreumesen en peuters.

Samenwerking bibliotheek, gemeente, jeugdgezondheidszorg
In Boekstart werken bibliotheek, gemeente en jeugdgezondheidszorg samen.
De gemeente stuurt jonge ouders na enkele maanden een brief met waardebon voor een Boekstartkoffertje en een gratis abonnement van de bibliotheek waarmee babyboekjes geleend kunnen worden. Kijk hier voor meer informatie.