Bibliotheek in De Marke

Gepubliceerd op: 29 september 2017 12:36

Op 2 oktober opent de bibliotheek de deuren op de nieuwe locatie in De Marke. Na anderhalve week druk te zijn geweest is alles klaar om de bezoekers te ontvangen. De boeken staan weer op hun plek, de computers werken en er is wifi.

Het aantal openingsuren is ruim verdubbeld, van 20 naar 45 uur. Iedere werkdag om 9.00 uur openen de medewerkers van De Marke de bibliotheek, van 9.00 – 14.00 uur is de bibliotheek onbemand geopend. Bezoekers kunnen zelf boeken uitzoeken en lenen, inleveren, de computer gebruiken en kranten en tijdschriften lezen. Van 14.00 – 17.00 uur zijn er bibliotheekmedewerkers aanwezig voor informatie, advies en ledenadministratie. Op vrijdag zijn de medewerkers tot 20.00 uur aanwezig en ook op zaterdag van 10.00 – 12.00 uur is de bibliotheek open en zijn er medewerkers aanwezig.

Tijdens de verbouwing reageerden bezoekers van De Marke enthousiast op de nieuwe locatie. De peuters zijn blij dat de bibliotheek nu bij hun school is en ze makkelijk boekjes kunnen halen met hun ouders. Ook de volwassenen reageren positief op de lichte ruimte en het mooie uitzicht.