Basisregels voor iedereen en overal

Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen op het coronavirus | Houd 1,5 meter afstand van elkaar. | Was vaak je handen en hoest of nies in je elleboog. | Werk zoveel mogelijk thuis. | Vermijd drukte en reis zoveel mogelijk buiten de spits.

Bibliotheek Noord-Veluwe weer open!

Gepubliceerd op: 19 mei 2021 13:26

“Goed nieuws, de vestigingen zijn weer open!” Bibliotheekdirecteur Hetty van de Weg is blij dat de bibliotheken toch eerder open mogen dan verwacht.

“Verschillende partijen hebben bij de regering aangedrongen op een versnelde opening van de bibliotheken, vanwege het belang van de Bibliotheek voor de inwoners. We merken ook dat mensen weer zelf in de bibliotheek willen komen. We krijgen zoveel telefoontjes en mailtjes met de vraag wanneer we open gaan. Zelf weer tussen de boeken snuffelen, even een krant lezen of een afspraak maken bij het Taalpunt: vanaf donderdag kan het weer.” De openingstijden zijn vanaf 20 mei hier te vinden

De heropening na zo’n lange lockdown vergt de nodige voorbereidingen. “Dat bibliotheken zolang geen bezoekers mochten ontvangen is nog nooit voorgekomen. Met de AfhaalBieb hebben we veel leden van boeken, tijdschriften en dvd’s kunnen voorzien. In de vestigingen was alles ingericht op de AfhaalBieb. Overal dozen vol tasjes, stapels met leuke boeken, kratten voor de ingeleverde materialen. Nu zijn we met man en macht bezig om de vestigingen weer klaar te maken voor de bezoekers. Mandjes bij de deur, schermen waar dat nodig is, oude posters weg, reserveringen weer op hun plek, thematafels weer gevuld, ga zo maar door.” Maar het gaat lukken volgens Hetty van de Weg. “ Al voor de persconferentie van 11 mei hebben we de voorbereidingen voor de heropening in gang gezet. Iedereen is blij dat we weer bezoekers mogen verwelkomen en is enthousiast bezig om te zorgen dat de vestigingen weer veilig open kunnen.”

Vooral bij de nieuwe locatie in Vaassen wordt drukte verwacht. “We zijn tijdens de lockdown verhuisd naar onze nieuwe plek aan de Dorpsstraat 48, midden in het centrum. Het is een prachtige bibliotheek, met een hele andere inrichting dan onze andere vestigingen. Veel inwoners van Vaassen hebben al door de ramen gekeken, maar ik verwacht dat ze nu de kans grijpen om echt binnen rond te kijken.”