Basisregels voor iedereen en overal

Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen | Houd zoveel mogelijk afstand van elkaar (geen handen schudden bv) | Was je handen vaak en hoest in je elleboog.

Bibliotheek Vaassen op zaterdag open!

Gepubliceerd op: 13 augustus 2021 09:44

Vanaf 11 september is de bibliotheek in Vaassen op zaterdag open van 10 – 12 uur. De maandagavond openstelling van 17 – 20 uur vervalt vanaf 4 september. De overige openingstijden wijzigen niet, dinsdag, woensdag, donderdag is de bibliotheek geopend van 14 -17 uur en op vrijdag van 14 – 20 uur.

De nieuwe openingstijden hebben alles te maken met de verhuizing van de bibliotheek naar de Dorpsstraat 48. “Nu we op zo’n mooie plek centraal in het dorp aanwezig zijn, willen we onze openingstijden beter laten aansluiten bij die van de winkels om ons heen”, zegt bibliotheekdirecteur Hetty van de Weg. “En daar hoort de zaterdag bij, zeker omdat dit ook marktdag is in Vaassen.“

Wat is het prachtig!
De inwoners weten de bibliotheek op de nieuwe locatie inmiddels goed te vinden. “Er zijn al meer dan 20.000 boeken, tijdschriften en dvd’s uitgeleend sinds de verhuizing. De zitjes, waar mensen rustig kunnen zitten met een krant, tijdschrift en een bakje koffie of thee worden veel gebruikt.

Ook de nieuwe studiecabines zijn vaak bezet: door jongeren om te studeren, door volwassenen die even rustig willen lezen en door de taalpuntbegeleiders met hun cursisten die zo geconcentreerd kunnen werken.” Bezoekers laten regelmatig weten dat ze blij zijn met de nieuwe bibliotheek. “De meest gehoorde opmerkingen zijn ‘Wat is het prachtig!’ en ‘Wat is het groot!’. Een aantal bezoekers heeft zich spontaan aangemeld als bibliotheek lid nadat ze zagen hoe mooi het is geworden. En een blije bezoekster vertelde aan een van de medewerkers dat ze een hele poos heerlijk rustig met een boek in een studiecabine had gezeten, onder het genot van een kopje koffie. We gaan haar in de toekomst zeker vaker zien, zei ze.” Hetty van de Weg is tevreden over de nieuwe locatie. “Met de openingstijden op zaterdag kunnen we de inwoners van Vaassen nog beter van dienst zijn.”