Basisregels voor iedereen en overal

Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen | Houd zoveel mogelijk afstand van elkaar (geen handen schudden bv) | Was je handen vaak en hoest in je elleboog.

Bibliotheek zoekt voorlezers!

Gepubliceerd op: 4 oktober 2021 12:18

In Oldebroek en gemeente Elburg zoekt de Bibliotheek Noord-Veluwe voorlezers die mee willen doen aan de VoorleesExpress. Bij dit project gaan vrijwilligers 20 weken lang bij een gezin thuis voorlezen en taalspelletjes doen om de kinderen het plezier van boeken, lezen en taal te leren kennen.

Door de VoorleesExpress krijgen de kinderen een steuntje in de rug en ervaren ouders hoe leuk het kan zijn om met boeken en taal bezig te zijn.
Van de vrijwilligers wordt verwacht dat ze:

• Het leuk vinden om voor te lezen
  • Goed om kunnen gaan met kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 9 jaar
  • Kinderen die om wat voor reden dan ook een taalachterstand hebben willen helpen
  • Eén uur per week bij een gezin thuis willen gaan voorlezen
  • In bezit zijn van een smartphone of tablet

Belangstelling? Aanmelden kan via onderstaande knop. Belangstellenden worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek waarbij ze meer informatie krijgen en waar wordt bekeken of het project bij ze past.