Bibliotheekmedewerkers lezen voor in Thornspic

Gepubliceerd op: 23 september 2019 12:25

Hart van Thornspic in Doornspijk bestaat 12,5 jaar en daarmee is ook de bibliotheekvestiging van Bibliotheek Noord-Veluwe in Doornspijk al 12,5 jaar gevestigd in Hart van Thornspic. Er is een feestweek ( 16 t/m 20 september) waar heel Thornspic aan mee doet.

Op dinsdagmiddag mochten de bibliotheekmedewerkers een activiteit verzorgen en de keus viel op voorlezen aan bewoners en bezoekers van Hart van Thornspic en het zingen van oudhollandse liedjes. Verschillende bibliotheekmedewerkers lazen een verhaal voor aan de circa 30 bezoekers.

Willem Bossenbroek, als organist aanwezig om de oudhollandse liedjes te begeleiden, noemt het een geslaagde middag. “Het voorlezen wordt gewaardeerd, dit is een goed idee. Het zijn verhalen van vroeger, met een beetje humor en goed voorgelezen. En om voorlezen te combineren met muziek is altijd fijn, zingen vinden ouderen altijd leuk om te doen.” Ook is Bossenbroek positief over de bibliotheek in Doornspijk. “De bibliotheek is belangrijk in de gemeenschap, die zorgt ook voor ontmoeting. Die combinatie van meerdere organisaties en activiteiten bij elkaar in Thornspic is belangrijk voor Doornspijk en maakt Hart van Thornspic tot een echt ontmoetingscentrum.”

Tijdens de feestweek zijn er meerdere activiteiten vanuit de bibliotheek. Er is een fotowedstrijd rondom lezen, jonge kinderen kunnen een boekenlegger versieren en er is een codewedstrijd voor kinderen vanaf groep 5, waarbij via het vinden van een code een boek geopend kan worden. Ook is tijdens de feestweek de bibliotheek iedere werkdag open van 10 – 16 uur. De medewerkers van de bibliotheek hebben deze invulling gezamenlijk bedacht en geregeld, en als in koor omschrijven ze dat als “Leuk om met elkaar te doen!”.