Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 19

Gepubliceerd op: 28 februari 2013 01:50

"Het diner" is een psychologische roman, waarin de auteur een aantal belangrijke thema's tegen het licht houdt. Het is een spraakmakend verhaal over de Nederlandse hedendaagse maatschappij, over politieke relaties en over onderlinge verhoudingen tussen familieleden. Hoofdthema is het morele dilemma, waarin ouders verkeren als ze er achter komen dat hun kind een misdaad heeft gepleegd: moeten ze hun zoon bij de politie aangeven of moeten ze hem 'beschermen' door de waarheid te verbergen?

Twee echtparen gaan een avond uit eten in een chic restaurant. De ik-persoon, Paul Lohman is een afgekeurde geschiedenisleraar. Met zijn vrouw dineert hij met zijn broer Serge Lohman, die beoogd minister-president is en zijn echtgenote. Tijdens het eten praten ze over alledaagse dingen, de laatste films, de oorlog in Irak, vakantieplannen, etc, etc. Maar ondertussen vermijden ze het belangrijkste onderwerp: hun kinderen, die een wandaad hebben begaan.

Ik vond het een geweldig geschreven roman met een problematiek die ons allemaal aangaat. De manier waarop de auteur zijn verhaal vertelt, heeft me aan het denken gezet en mijn fantasie geprikkeld. Deze roman is bestemd voor een breed publiek dat een stilistisch sterk geschreven, krachtig, maar ook humoristisch boek weet te waarderen.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!

Natascha Siedych, Medewerker klantencontacten

  • Schrijver: Herman Koch
  • Titel: Het diner
  • Uitgeverij: Amsterdam: Anthos
  • Jaar van uitgave: 2010
  • Aantal pagina's: 300