Biebtip 245

Gepubliceerd op: 7 juni 2017 08:08

Masser Brock is columnist voor de Nieuwe Tijd, een grote landelijke krant. Hij woont in Haarlem en heeft een bijzondere familie. Zijn zus, Mia, is de spindoctor van de premier (die veel op Rutte lijkt overigens). Zijn neefje, Jimi, wil later horlogemaker worden van dure en exclusieve horloges.

Masser begint vol overtuiging en met idealen als journalist, hij wil de waarheid aan zijn lezers te presenteren. Maar gedurende zijn carriere merkt hij dat de waarheid vaak in het gedrang komt. Wanneer hij een verhaal over een drugsvondst op Urk gaat schrijven. Om een bekende te beschermen vertelt hij niet alles wat hij te weten is gekomen in zijn artikel. Ook als er later vier militairen omkomen in Pantsjagan blijkt de waarheid die naar buiten wordt gebracht anders dan die in werkelijkheid is. In het verleden is de Nieuwe Tijd geïnfiltreerd geweest door de BVD en dit nieuws wordt gepubliceerd, maar dit heeft dramatische gevolgen voor de krant.

Masser Brock's twijfels over de waarheid worden steeds groter. Als hij de waarheid probeert te achterhalen, wordt er vaak een andere waarheid gecreëerd.

Ik vond het een interessant boek over een actueel thema. Zeker in deze tijd met discussies over nepnieuws. Nieuws is tegenwoordig overal en altijd beschikbaar. Aan het eind van het boek blijkt dat Trump is gekozen tot president van de VS. Een president die zijn eigen nieuws maakt...

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Joke Webbink, medewerker klantcontacten 

  • Schrijver: Bert Wagendorp
  • Titel: Masser Brock
  • Uitgeverij: Atlas Contact
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Aantal pagina’s: 414