Biebtip 249

Gepubliceerd op: 27 juli 2017 09:17

David Baldacci schrijft niet alleen spannende boeken voor volwassenen. Hij heeft sinds 2015 al 4 spannende boeken voor de jeugd geschreven! Dit is het eerste boek van de serie ‘De Finisher’die tot nu toe uit 4 boeken bestaat. Het is het verhaal van Vega Jane, een meisje dat in een klein dorp woont.

Wat zou jij doen als je ontdekte dat alles waar je ooit in geloofde niet waar was? Wat als alles mogelijk was, zelfs het onmogelijke?

Vega Jane woont in een armoedig dorp, omringd door een moeras. Wie het moeras ingaat, kan dat niet navertellen. Maar dan verdwijnt een goede vriend in het moeras. Hij heeft een kaart voor Vega achtergelaten van een andere wereld, een wereld vol onbekende wezens. Een wereld waarin Vega misschien een ander leven wacht, een beter leven dan dat van een Finisher in de Fabriek. Met gevaar voor eigen leven gaat Vega op zoek naar de waarheid – over de wereld waarin ze leeft, haar familie en over zichzelf.

Als je dit eerste deel gelezen hebt wil je zo snel mogelijk ook de volgende delen lezen. Op reis naar een onbekende wereld, gelukkig wel met vrienden die helpen en onverwachte ontmoetingen. Ik heb alle delen met veel plezier gelezen. Wie van een spannend boek houdt: deze moet je echt proberen! En die zijn allemaal aanwezig in De Bibliotheek Noord-Veluwe!

  • Schrijver: David Baldacci
  • Titel: Finisher 1 – Vechten voor de waarheid
  • Uitgeverij: Leopold
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Aantal bladzijden: 216