Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 255

Gepubliceerd op: 17 oktober 2017 16:34

Een begerenswaardige vrijgezel is een hedendaagse bewerking van Jane Austens Trots en vooroordeel. De Amerikaanse schrijfster Curtis Sittenfeld schreef het boek op verzoek van uitgeverij HarperCollins ter gelegenheid van de 200ste sterfdag van Jane Austen.

De zussen Liz en Jane Bennet keren vanuit New York terug naar hun ouderlijk huis in Cincinatti, Ohio als de gezondheid van hun vader achteruitgaat. Ze treffen het huishouden in wanorde aan. De twee jongste zusjes, Kitty en Lydia, brengen hun dagen door in de sportschool en de middelste zus, Mary is druk met studeren.
Hun moeder heeft alleen maar oog voor de televisie en bekommert zich verder maar om één ding: haar dochters moeten zo snel mogelijk trouwen, liefst met een rijke man. Dankzij haar ontmoeten Liz en Jane arts/reality tv-ster Chip Bingley en zijn vriend Fitzwilliam Darcy…

Ik vind het een humoristisch en vlot geschreven boek. De schrijfster is erin geslaagd om het beroemde verhaal op een overtuigende manier naar de 21e eeuw te verplaatsen. Het is geschikt voor alle fans van Jane Austen.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Gea Klompenhouwer, medewerker klantcontacten

  • Schrijver: Curtis Sittenfeld
  • Titel: Een begerenswaardige vrijgezel
  • Uitgeverij: Cargo
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Aantal pagina’s: 447