Wachtwoord vergeten?

Klik hier!

Biebtip 256

Gepubliceerd op: 25 oktober 2017 16:42

Dit boek gaat over 'wilde' dieren, waar veel mensen bang voor zijn. Ik huiver als ik spinnen zie op een plaatje, laat staan in het echt! Zo zijn er nog veel meer enge en vieze dieren, zoals slangen, haaien, kakkerlakken en andere griezels.

Op een heel leuke manier wordt uitgelegd, door korte tekst en illustraties, hoe dieren, ook in onze eigen omgeving leven en waarom sommige gevaarlijk zijn. Als je het uit hebt, weet je veel meer over: enge dieren in je buurt - dieren met een slechte naam - dieren die er eng uitzien - dieren met een enge naam - dieren die eng doen en nog veel meer. Als je weet waarom dieren soms gevaarlijk kunnen zijn ben je misschien wel minder bang.

In de Kinderboekenweek was ik begeleider van Geert-Jan Roebers naar 2 basisscholen, waar hij zeer enthousiast over dit boek vertelde. Zoals het uitsterven van de dodo. Wat ik heel bijzonder vond in dit boek is het hoofdstuk over de teek. Als een teek zich vast zuigt, duurt het 24 uur voordat hij spuugt, het speeksel waar je ziek van kunt worden. Dit wist ik niet. Belangrijk dus om zo snel mogelijk de teek te verwijderen.
Als auteur heeft hij nog meer boeken op zijn naam staan.

Wil jij dit boek ook voorlezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Harmien Hulleman, medewerker klantencontact.

  • Titel: Ben niet bang voor de wilde dieren
  • Auteur: Geert-Jan Roebers
  • Illustraties: Wendy Panders
  • Uitgeverij: Gottmer, Haarlem
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Aantal pagina's: 112