Biebtip 261

Gepubliceerd op: 13 februari 2018 12:53

Nora is uitvinder. Op haar zolderkamer verzamelt ze alles wat ze kan gebruiken voor haar uitvindingen. Ze vindt van alles uit, een wegjaagdraak bijvoorbeeld. Voor haar drie grote broers die haar altijd uitlachen.

Op een dag krijgt Nora een nieuwe buurjongen, Sep. Hij doet niet zo aardig en Nora begrijpt hem niet. Daarom is ze van plan om een jongens-ontstopper uit te vinden. Zodat ze beter kan begrijpen wat er in jongens omgaat. Maar Sep heeft ook een probleem. Sep weet alles over sterren en kan daar heel veel over vertellen. Op school moet hij daar een spreekbeurt over houden, maar dat durft hij niet. Het is al een keer misgegaan. Nora wil Sep graag helpen. Zou het haar lukken iets uit te vinden om Sep te helpen?

Dit boek is uitgegeven in de serie Tijgerlezen, deze serie is ontwikkeld voor beginnende lezers van 5 tot 9 jaar, dus de zinnen zijn kort en eenvoudig. De boeken in deze serie zijn spannend en grappig en niet ingedeeld op technisch leesniveau. En ze hebben veel mooie illustraties in kleur.

Wilt je dit boek ook lezen? Je vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Joke Webbink, medewerker klantcontacten

  • Schrijver: Anna Woltz ; met tekeningen van Annet Schaap
  • Titel: Zondag, maandag, sterrendag
  • Uitgeverij: Em. Querido's Kinderboeken
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Aantal pagina’s: 86