Biebtip 280

Gepubliceerd op: 7 augustus 2018 11:17

Voor de liefhebbers van Downton Abbey: maak kennis met de gouvernante van Highland Hall. Een prachtige historische familieroman.

Engeland, 1911. De 27-jarige Julia Foster keert met haar ouders terug uit India wanneer haar vader ernstig ziek wordt. Eenmaal weer thuis neemt Julia een baan aan als gouvernante op het landgoed Highland Hall om haar ouders te ondersteunen. Daar krijgt ze te stellen met vier verwende en ongemanierde kinderen. In de financieel zware tijden moet de heer van Highland Hall, weduwnaar Sir William Ramsey, alles uit de kast halen om het landgoed te redden van de ondergang. Het laatste wat hij nodig heeft is een gouvernante die het hele huishouden onder handen neemt. Tot hij inziet dat Julia's hervormingen wel eens de redding van Highland Hall kunnen betekenen.

Dit boek heeft nog 2 boeken die hierop volgen. Genaamd: ‘De Debutante’ en ‘Een toevluchtsoord’.

Carrie Turansky is net als haar lezers helemaal weg van het Britse kostuumdrama Downton Abbey. Na een bezoek aan Engeland wilde ze niets liever dan zelf een verhaal schrijven dat zich afspeelt op een van die prachtige landgoederen uit de Edwardiaanse periode. Het resultaat is de serie Highland Hall, voor iedereen die maar geen genoeg krijgt van kostuumdrama's.

Wilt u dit boek ook lezen? U vindt het bij de Bibliotheek Noord-Veluwe!
Elisa de Graaf, medewerker klantencontact 

  • Schrijver: Carrie Turansky
  • Titel: De Gouvernante
  • Uitgeverij: Voorhoeve – Utrecht, 2014
  • Jaar van uitgave: 2013
  • Aantal pagina’s: 366